”Toivon, ettei minun tulevat pienet oppilaat kokisi rasismia tai minkäänlaista syrjintää” – Kansallisessa liigassa pelaava PK-35 näkyvästi mukaan rasisminvastaiseen kampanjaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

”Toivon, ettei minun tulevat pienet oppilaat kokisi rasismia tai minkäänlaista syrjintää” – Kansallisessa liigassa pelaava PK-35 näkyvästi mukaan rasisminvastaiseen kampanjaan

Jalkapallojoukkue PK-35:n kotipeleissä on ehdoton nollatoleranssi rasismille ja syrjinnälle.

Punainen kortti rasismille -kampanja toimii Suomen lisäksi muissakin maissa. Kuvassa saksalaisen Schalke 04:n kannattajat näyttävät tukensa rasisminvastaiselle kampanjalle.­

24.6.2020 20:29

Jalkapallon Kansallisessa liigassa eli naisten pääsarjassa pelaava Pallokerho-35 taistelee jatkossa yhä näkyvämmin rasismia ja kaikenlaista syrjintää vastaan.

PK-35:n peliasuissa nähdään Punainen kortti rasismille -kampanjan logo, ja seuran kotipeleissä on ehdoton nollatoleranssi rasismille ja syrjinnälle.

Seura kertoi kampanjaan osallistumisestaan keskiviikkona Twitter-tilillään.

– Olemme tehneet yhteistyötä Punainen kortti rasismille -hankkeen kanssa jo useiden vuosien ajan, mutta jollain tavalla koimme, että se ei riitä. Haluamme tehdä enemmän, päävalmentaja Rami Rantanen kertoi PK-35:n verkkosivuilla.

– Meillä valmentajilla on suuri vastuu nuorista ihmisistä ja arvoista, joiden ympärillä jokapäiväinen arkemme pyörii. Antirasismi ja kaikenlaisen syrjinnän vastustaminen on yksi niistä tärkeimmistä.

”Se on surullista”

Joukkueen kapteeni Amanda Rantanen muistuttaa jokaisen ihmisen olevan erilainen, tärkeä ja samanarvoinen.

– Tämä ajatus ja tavoite ei kuitenkaan tällä hetkellä toteudu. Se on surullista ja se on väärin. En suostu siihen, että lapset ja junioripelaajat kokevat samaa, mitä aiemmat sukupolvet ovat kokeneet ja kokevat edelleen, hän sanoi seuran verkkosivuilla.

– Tulevana luokanopettajana tasa-arvo, kiusaaminen ja syrjintä ovat asioita, jotka ovat usein ajatuksissani. Toivon, ettei minun tulevat pienet oppilaat kokisi rasismia tai minkäänlaista syrjintää koulumaailmassa tai harrastustensa parissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?