Tim Väyrynen johti kahdella maalillaan HJK:n Suomen cupin finaaliin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tim Väyrynen johti kahdella maalillaan HJK:n Suomen cupin finaaliin

Päävalmentaja Teemu Tainio harmitteli, että Hakalle jäi helteisellä kotikentällä vuori kiivettäväksi.

Tim Väyrynen oli HJK:n sankari lauantaina.

27.6.2020 20:05

Valkeakoski

Viime heinäkuussa HJK:n riveihin palannut Tim Väyrynen teki lauantaina kaksi maalia läheltä, kun HJK kaatoi helteisellä Tehtaan kentällä Hakan Suomen cupin välierässä. HJK eteni maalein 3–2 (2–1) lokakuun alussa pelattavaan loppuotteluun.

Toni Koskelan valmentama liigan ja cupin suursuosikki saa cupin finaalissa vastaansa toisen välierän Inter–FC Lahti voittajan. Inter ja FC Lahti pelaavat sunnuntaina.

– Voi sanoa voiton olleen ansaitun. Meillä oli enemmän hyviä paikkoja. Puolustettiin hyvin lukuun ottamatta Hakan toista maalia, jossa Eero Markkasella ei olisi saanut olla boksissa niin paljon tilaa, päävalmentaja Koskela tiivisti.

Hakan valmentaja Teemu Tainiolla riitti jossiteltavaa, sillä etenkin Riku Riskin tekemä 1–3-maali tuli melko halvalla tavalla. Riski pääsi sijoittamaan pallon tyhjiin maalivahti Michael Hartmannin epäonnistuttua vastaantulossa keskikentälle.

– HJK on Suomen paras joukkue, mutta kun antaa kolme vältettävissä ollutta maalia, niin olihan siinä iso vuori kiivettävänä. Keli oli brutaali, kaikki antoivat kaikkensa, Tainio kuvasi hellettä.

Väyrynen harmitteli takaiskuja

HJK oli ennen Hakaa pudottanut kesäkuun toisella puoliskolla jatkosta KPV:n Kokkolassa ja TPS:n Turussa.

– Kolme vieraspeliä helteisissä oloissa, ja matkustukset päälle. Ei Suomessa ole tällä tasolla yhtään joukkuetta, mitä vastaan ei pidä laittaa kaikkea peliin. Haka ei ollut pitkään aikaan hävinnyt panoksellista peliä, ja sen itseluottamus oli korkealla, Väyrynen sanoi.

Väyrynen oli iloinen finaalipaikasta ja kahdesta maalista, mutta parannettavaakin jäi liigan lähestyessä. HJK aloittaa liigapelit keskiviikkona matkaamalla FC Lahden vieraaksi.

– Päästimme itsekin helppoja maaleja. Toki emme odottaneetkaan helppoa ottelua. Mutta pääasia on jatkopaikka ja se, ettei tullut loukkaantumisia, Väyrynen sanoi.

Vain muutamaa minuuttia Väyrysen johtomaalin jälkeen Hakan laitapakki Jami Kyöstilän keskitys meni takaylänurkkaan yllättäen maalivahti Antonio Regueron. HJK:n hallinta jatkui, ja Väyrynen teki 32. minuutilla toisen maalinsa Hartmannin torjuttua kerran. Markkanen kavensi 2–3:een, mutta Haka ei saanut kunnollista loppukiriä aikaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: