Santtu Raitala onnistui Evartilla Seinäjoellakin: ”Tarkoitus oli lähteä mahdollisimman reippaasti liikkeelle” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Santtu Raitala onnistui Evartilla Seinäjoellakin: ”Tarkoitus oli lähteä mahdollisimman reippaasti liikkeelle”

Matti Koskisen tallin Aurotar haastoi Kuningatarkisan suosikin Hetviinan ja jäi niukasti toiseksi.

Evartti on uusi ravikuningas.

1.8.2020 20:28

Seinäjoki

Ajajaliigan ykkönen Santtu Raitala oli huimassa ohjastusvireessä Seinäjoen kuninkuusraveissa lauantaina. Raitala narutteli Kuninkuuskisan ensikertalaisten Evartin avausmatkan ykköseksi ajalla 23,4a/2 100 metriä. Kesän menestyshevosen Evartin tolpan lisäksi hän ajoi kolme muuta Toto75-lähtövoittoa.

– Tarkoitus oli lähteä mahdollisimman reippaasti liikkeelle. Lopussa minun piti ajaa Caijusta ja Tähen Toivomusta vastaan. Loppusuoran tulimme sen, minkä pystyimme ajamaan järkevästi, Raitala summasi lähtöä.

Kuninkuuskisan avausmatkan kakkoseksi peesaili vihtiläisen Mika Mäkelän tallin Caijus, jota ohjasti Antti Teivainen. Lähdön kolmas oli viime vuoden ravikuningas Tähen Toivomus.

– Olen tosi tyytyväinen Caijukseen. Ori on rakettilähtijä sunnuntain mailillakin. Pullat ovat hyvin uunissa. Vuosi sitten Lahdessa hevonen meni kunnolla 3 100 metriäkin ja oli kokonaiskilpailussa kolmas, totesi Teivainen.

Jos oli oriiden kamppailu tasainen, yhtä jännittävä oli tammojen ensimmäisen matkan maaliintulo. Kuningatarkisan ensikertalainen Aurotar haastoi ennakkosuosikki Hetviinan. Matkan vei Antti Tupamäen Hetviina, mutta Tuomo Ojanperän Aurotar sai saman ajan 23,3a/2 100 metriä.

– Tiukille meni. En ollut maalissa itsekään varma, kumpi voitti. Sen jälkeen kun Aurotar sivusi Suomen ennätystä Porissa, olen seurannut hevosta. Sastamalan tamma on yksi pahimmista vastustajistamme, Tupamäki ennakoi.

Aurotarta ohjastaneen Tuomo Ojanperän mukaan avausmatka meni ennakoitua paremmin.

– Seiskaradalta kakkossija on erinomainen suoritus. Maalissa ei ollut paljon eroa, Ojanperä muisteli.

Aurotar on sastamalalaisen Matti Koskisen tallin toinen hevonen, joka osallistuu Kuninkuusraveihin. Vermon kunkkareissa vuonna 2017 Veeran Turo oli oriiden kilpailussa seitsemäs.

– Startti meni paremmin kuin hyvin. Sunnuntain maili on melkeinpä hevosen paras matka. Päätösmatka on arvoitus, Koskinen kertoi.

Oriiden ja tammojen seppeleiden kohtalo ratkeaa kolme matkan yhteisaikojen perusteella. Sunnuntaina juostaan mailin ja 3 100 metrin kilpailut. Lauantain jälkeen kärjen erot ovat niin pieniä, ettei päätöspäivänä ole varaa laukkoihin.

Jo vuodesta 1983 lähtien ajetussa Pikkuprinssi-lähdössä Hannu Torvisen käsi nousi pystyyn maalitolpalla. Torvisen ajokki, nelivuotias ori Kinderi, korkkasi kymppitonnin ykköspalkinnon ennen yllättäjä Vauhtista ja matkalla laukannutta Ville Kallea. Kinderin kauden ensimmäinen tolppa tuli ajalla 26,6a/2 100 metriä.

– Kiva, että nyt saatiin hevoselle tällainen onnistuminen. Kinderi on kiva heppa ja lahjakas varsa, Torvinen kuvaili ajokkiaan.

Vihtiläisen Mika Mäkelän tallin Elan oli neljäs ja loppukurvissa laukannut Nevan Majuri yhdeksäs.

– Elan kiersi hyvin takaa ja olen siihen tyytyväinen. Nevan Majuri ei tainnut olla vielä valmis näin kovaan koitokseen, Mäkelä arveli.

Monten eli raviratsastuksen Suomen mestaruus meni Kolariin Lalli-tallin Niemen Eemilille, kun Noora Hirvimäki ajoi hevosella ajoissa eteenpäin. Johtoon päästyään ennakkosuosikki Niemen Eemil piti paikkansa maaliin asti, vaikka Ato ja Jemmatar haastoivat Hirvimäen hevosen loppusuoralla. Voittoaika oli m27,5/2 120 metriä.

̶ Ennen lähtöä minulla oli sopiva jännitys, eikä hirvittänyt kauheasti. On tämä mahtava tunne, Hirvimäki iloitsi voittajahaastattelussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut