Aurotar lähtee kakkossijalta Kuningatarkisan toiseen päivään: ”Päätösmatka 3 100 metriä on suuri tuntematon” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Aurotar lähtee kakkossijalta Kuningatarkisan toiseen päivään: ”Päätösmatka 3 100 metriä on suuri tuntematon”

Kuningatarkilpailun avausmatkalla Aurotar oli toinen. Sunnuntaina tamma lähtee lujaa avausmatkalle.

Huippukunnossa kilpaileva Tuomo Ojanperän ohjastama Aurotar hakee paluuta voittokantaan. Samalla tamma antaa viimeisen näytön Seinäjoen kuningatarkisan valitsijoille.

1.8.2020 20:06

Porin raviradalla hevosia valmentava Tuomo Ojanperä ohjasti Aurottaren kakkossijalle Seinäjoen kuninkuusravien kuningatarkilpailun avausmatkalla.

Sastamalalaisen Matti Koskisen kasvattama, omistama ja valmentama 10-vuotias Aurotar ravasi neljännessä parissa sisällä, mistä nousi toiselle radalle takasuoralla.

23-aikaisessa lopetuksessa Aurotar nousi haastamaan lähdön suosikkia Hetviinaa mutta jäi niukasti kakkoseksi.

Molemmille kellotettiin huippuaika 1.23,3a/2100 metriä.

– Tamman kaksi edellistä starttia olivat niin hyviä, että tokihan jonkinlaista menestystä odotin ainakin avausmatkalta. Tarkoituskin oli antaa tammalle selkäjuoksu, sillä piikkipaikan hakeminen olisi ehkä maksanut liikaa ja näkynyt lopussa, Ojanperä sanoo.

Sunnuntain avausmatkalle mailille Ojanperä lähtee menestymään.

– Aurotar lähtee lujaa, ja meillä on avausmatkalla kakkosrata, mistä yritetään keulajuoksua. Mikäli keulat eivät heltiä helposti, niin ajetaan selkäjuoksu.

– Päätösmatka 3 100 metriä on taas suuri tuntematon. Takana on kaksi raskasta matkaa.

Kuninkuuskilpailun avausmatkalla euralaisen Pasi Teinin valmentama ja köyliöläisen Aapo Teperin kasvattama-omistama 14-vuotias A.T.Veeti oli Juha Länsimäen ohjastamana kahdeksas.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut