Loistokuntoinen Kristiina Mäkelä loikki vain sentin päähän ennätyksestään Orimattilassa: ”Kesän tavoitteena on Suomen ennätys ja 14,50 metrin hyppy” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Loistokuntoinen Kristiina Mäkelä loikki vain sentin päähän ennätyksestään Orimattilassa: ”Kesän tavoitteena on Suomen ennätys ja 14,50 metrin hyppy”

Mäkelä kilpaili vasta toisen kerran tänä kesänä.

Kristiina Mäkelä teki hienon tuloksen Orimattilassa tiistaina.

21.7.2020 20:56

Orimattila

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on mainiossa hyppykunnossa.

Hän jäi vain sentin päähän omasta ennätyksestään ja yhdeksän senttiä Suomen ennätyksestä kotipaikkansa Orimattilan Tähtien kisoissa.

Mäkelä loikki hyväksytyissä oloissa 14 metriä ja 30 senttiä. Tulos on kansainvälistä tasoa. Heli Koivulan vuonna 2003 hyppäämä SE on 14,39.

Heinäkuun alussa Mäkelä hyppäsi 14,15 ja talvella hallissa 14,20. Orimattilassa syntyi ehjä sarja 14,33–14,18–14,30–14,19–14,09–14,22.

– Hyvä sarja. Vähän jäi harmittamaan, ettei tullut sitä huippupiikkiä, Mäkelä sanoi.

Ensimmäisessä hypyssä myötätuulta oli sen verran liikaa selän takia (+3,1 metriä sekunnissa), ettei se ole tilastokelpoinen.

Mäkelä loikki omalla tasollaan ja ilman vertaistaan vastusta, kun 14,04 metriä tällä kaudella hypännyt Senni Salminen jäi pois pienen nilkkavaivan takia.

Salmisen ennätys on Suomen kaikkien aikojen neljänneksi paras tulos.

– Ikävä, että Sanni jäi pois. Itse tavoittelen tänä kesänä Suomen ennätystä ja 14,50 metrin tulosta. Kroppa ei ole hajalla, sanoi Mäkelä, joka on kilpaillut ulkokaudella säästeliäästi.

Orimattilan kotikisa oli hänelle vasta kauden toinen koitos.

– Taso on tällä hetkellä hyvä, kun huonoimmallakin hypyllä pääsi yli 14 metrin.

Takavuosien Suomen mestari Roni Ollikainen avasi kautensa pituushypyssä. Helsinkiläinen ponnisti oikea nilkka teipattuna 766 senttiä.

– Hyppy ei ole vielä hallinnassa eikä ole vauhtia. Nilkka kipeytyi kolmisen viikkoa sitten harjoituksissa, mutta se on kunnossa, Ollikainen sanoi.

Tällä kaudella Ollikainen tavoittelee kahdeksan metrin hyppyä, kuten viime vuonna, jolloin hän hyppäsi 804 senttiä Espoossa.

– Ei ole estettä kahdeksaan metriin. Kestää aikansa, että saa hypyn lentämään, Ollikainen sanoi.

Orimattilan yleisö odotti pituuskisaan myös SE-hyppääjä Kristian Pullia. Jämsäläinen jäi kuitenkin pois nivusvaivan takia. Päätös syntyi varotoimena sen jälkeen, kun hän oli käynyt magneettikuvissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: