Nadal tarjoili Federerille pahimman höykytyksen vuosiin: ”On uskomatonta pelata Rogerin kanssa täällä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nadal tarjoili Federerille pahimman höykytyksen vuosiin: ”On uskomatonta pelata Rogerin kanssa täällä”

Rafael Nadal otti Roger Federerin kainaloonsa murskattuaan legendan ensin massalla.

7.6.2019 20:04 | Päivitetty 7.6.2019 20:05

Nadal tarjoili Federerille pahimman höykytyksen vuosiin

2000-luvun tennislegendojen Rafael Nadalin ja Roger Federerin kohtaaminen Ranskan avointen välierissä ei kohonnut klassikoksi perjantaina. Espanjalainen Nadal voitti puhtaasti 6–3, 6–4, 6–2 ja tarjosi samalla sveitsiläiselle vastustajalleen tämän pahimman tappion grand slam -turnauksissa sitten vuoden 2008. Tuolloin Federer sai Ranskan avointen loppuottelussa juuri Nadalilta vain neljä peliä.

Tuulisissa oloissa pelattu välierä alkoi Nadalin hallinnalla. Puhuri sai molemmat pelaajat vaikeuksiin omilla syöttövuoroillaan, ja avauserässä nähtiinkin kolme murtoa. Niistä Nadal teki kolme. Sveitsiläisellä oli toisessa erässä vahvoja jaksoja, ja kahdeksannessa pelissä hän oli päästä yrittämään murtoa 5–3-johtoon. Nadal pelasi kuitenkin seuraavat pisteet erittäin vakuuttavasti ja piti syöttönsä.

Tämän jälkeen Nadal mursi Federerin syötön, vaikka oli pelissä 0–40-tappiolla. Kolmannessa erässä Federer vaikutti jo alistuneen kohtaloonsa, vaikka hän väläyttelikin yksittäisissä pisteissä.

–  On uskomatonta pelata Rogerin kanssa täällä. Onnittelut hänelle siitä, että 37-vuotiaana pystyy olemaan vielä tällä tasolla. Hänen kanssaan on ilo pelata, ja se on aina yhtä hankalaa. Kiitän myös pariisilaisia faneja, on mahtavaa olla taas loppuottelussa, Nadal tunnelmoi.

Nadal on voittanut Ranskan avoimissa uskomattomat 92 ottelua ja hävinnyt vain kahdesti. Loppuottelupaikka on hänelle 12:s, eikä hänen ole tarvinnut kertaakaan poistua huipentumasta hävinneenä.

Federer oli jättänyt kolme edellistä Ranskan avointa väliin, eikä hän ole voittanut punaisella massalla pelattavan arvoturnauksen kuin kerran, vuonna 2009. Nadaliin Federerin taival Ranskassa tyssäsi nyt kuudennen kerran.

–  Hän tekee olosta epämukavan tavallaan puolustaa ja pelata massalla. Kukaan muu ei pelaa lähimainkaan tuolla tavalla, Federer kehui Nadalia.

Hän kertoi nauttineensa tämänvuotisesta massakaudesta, eikä sulkenut pois mahdollisuuttaan pelata Ranskassa myös vuonna 2020.

Sade siirsi toisen välierän lauantaille

Pariisia riepotteleva tuuli ja vesisade keskeyttivät toisen välieräottelun Serbian Novak Djokovicin ja Itävallan Dominic Thiemin välillä kolmannessa erässä perjantai-iltana. Kumpikin pelaaja oli tässä vaiheessa voittanut yhden erän, ja Thiem johti kolmatta 3–1. Välierä pelataan loppuun lauantaina.

Miesten loppuottelu pelataan sunnuntaina. Lauantaina Roland Garrosilla pelataan myös naisten kaksinpelin loppuottelu, jossa Australian Ashleigh Barty kohtaa Tshekin Marketa Vondrousovan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos