Veli Kootan valmennettava Teresa Mäkinen debytoi näyttävästi Pori–Riika-nyrkkeilyissä: ”Isona haluan olla olympiakävijä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Veli Kootan valmennettava Teresa Mäkinen debytoi näyttävästi Pori–Riika-nyrkkeilyissä: ”Isona haluan olla olympiakävijä”

Sinisessä asussa otteleva Teresa Mäkinen nyrkkeili vahvasti latvialaista Nikolina Bokea vastaan.

5.10.2019 20:02 | Päivitetty 5.10.2019 20:47

Honkakoskelta kotoisin olevan Teresa Mäkisen nyrkkeilyuran ensimmäinen Pori–Riika-ottelu oli lupaava, vaikka voitto jäi puuttumaan. Tyttöjen 57 kilon sarjassa Mäkistä vastaan otellut Nikolina Boke on Latvian mestari ja saavuttanut menestystä jo kansainvälisissä kehissäkin. Otteluja Bokelle on kertynyt viitisenkymmentä, kun taas Mäkiselle lauantain kamppailu oli uran kahdeksastoista.

15-vuotias Kankaanpään Nyrkkeilijöitä edustava Mäkinen muistaa tarkasti, milloin kaikki alkoi.

– 24. huhtikuuta 2017 aloitin nyrkkeilyn, joten kaksi ja puoli vuotta on vasta takana. Olen aina seurannut kaikkea urheilua, mutta nyrkkeily näytti kivalta, ja sydänalassa alkoi pomppia. Ajattelin, että se voisi olla minun lajini, Mäkinen kertasi.

Valmentajana on kokenut Veli Koota, ja Kankaanpään seudulla on väkimäärään nähden mukava määrä harrastajia. Mäkisen luokalla ja kaveripiirissä lajivalinta on silti harvinainen. Tavoitteet ovat silti kohdallaan.

Mäkinen vaihtoi koulua Kankaanpäähän, jotta harjoittelu on helpommin yhdistettävissä arkeen.

– Pari minun ikäistäni poikaa käy harjoituksissa. Minä olen ainoa nyrkkeilevä tyttö kavereideni joukossa.

– Seuraava tavoitteeni on SM-kisat kuukauden päästä, ja niissä voitin C-junioreiden Suomen mestaruuden. Tämä on ensimmäinen vuoteni B-ikäisenä. Ensi vuonna yritämme päästä ulkomaille, olisi muun muassa nuorten EM-kisat. Isona haluan olla olympiakävijä ja myös tehdä tätä ammatikseni, Mäkinen totesi.

Tiukka vastus sai Mäkisen mietteliääksi.

Latvialainen Boke voitti lauantaina tuomariäänin 2–1, mutta toisenlainenkaan tulkinta ei olisi ollut väärin. Mäkinen sai teräviä iskuja perille, ja ensimmäinen kokemus perinteisestä tapahtumasta oli myönteinen.

– Ei se haitannut, etten vastustajasta tiennyt oikeastaan mitään. Kaikilta opin erilaisia asioita omaankin nyrkkeilyyni, ja ylipäätään on hienoa tavata toisia nyrkkeilyihmisiä, Mäkinen arvioi.

– Tappio on silti aina harmittava, mutta suunta on mukavasti ylöspäin.

Suunta kääntyi ylöspäin nopeammin kuin nuori nyrkkeilijä oletti. Tulosten tarkistuslaskun jälkeen Mäkinen julistettiin voittajaksi tuomariäänin 2–1.

Nyrkkeilytapahtuman muissa otteluissa Micka Leikman ja Dmitrii Kataja hävisivät ottelunsa 0–3, Santeri Laine voitti 3–0 ja Topias Vaittisen ottelu keskeytettiin Andrejs Nokolajevsin hylkäykseen.

Juttua päivitetty 5.10.2019 klo 20.47: Kaksi viimeistä kappaletta lisätty Mäkisen voitosta ja päivän muiden ottelujen tuloksesta. Kahden jälkimmäisen kuvatekstiä on muokattu.

Nikolina Boken käsi nostettiin pystyyn ottelun päätteeksi. Tulosten tarkistuksen jälkeen voittajaksi nousi lopulta Teresa Mäkinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: