Antero Niittymäki jätti yllättäen TPS:n - näin toimitusjohtaja Santtu Jokinen kommentoi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Antero Niittymäki jätti yllättäen TPS:n – näin seuran toimitusjohtaja kommentoi IL:n tietoja kohupäätöksen taustoista: ”Se asia ei ole muuttunut”

TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen oli varsin vaitonainen urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäen eron taustoista.

Liigakausi 2019–20 on alkanut TPS:n osalta heikosti.

20.10.2019 16:51

Jääkiekon SM-liigan tyvipäässä rämpivä TPS tiedotti sunnuntaina, että urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki jää sivuun tehtävästään.

– Tämä on raskas päätös, mutta koin, etten voi jatkaa tehtävässäni haluamallani tavalla, Niittymäki perusteli seuran tiedotteessa.

TPS:n syksy on ollut vaikea. Joukkue kärsi lokakuun alkupuolella kuusi tappiota putkeen, ja viimeiset kymmenen ottelua ovat tuottaneet kaikkiaan vain kaksi voittoa. TPS on hävinnyt kotikaukalossaan kaikki kuusi peliä.

Miksi Niittymäki lähti juuri nyt, toimitusjohtaja Santtu Jokinen?

– Tämä on asia, johon Antero pystyy vastaamaan. Ajallisesti tämä on tosi huono aika meille. Tämä oli Anteron päätös.

”Huonolla ajalla” Jokinen sanoi viittaavansa siihen, missä tällä hetkellä mennään.

– Runkosarja on hyvässä vauhdissa, ja alla on jonkin verran tappioita. Olisimme tarvinneet kaiken tuen.

Santtu Jokinen on TPS:n toimitusjohtaja.

Iltalehden saamien tietojen mukaan Niittymäen ero johtui siitä, että HC TPS Turku Oy:n hallitus käveli hänen ylitseen valmentajavalintaan liittyen. TPS:n päävalmentajana toimii nyt kolmatta kautta Kalle Kaskinen.

– Niittymäki yritti vaihtaa koutsia, ja hallitus käveli hänen päätöksensä yli. Ihan vitsi koko tilanne, eräs Iltalehden haastattelema sisäpiirilähde kertoo.

Seuran hallituksessa istuvat puheenjohtaja Veli-Pekka Marin, huippuvalmentaja Erkka Westerlund sekä suuromistajat ja rahoittajat, Supercellin Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja.

– En ota hallituksen puolesta asiaan kantaa. Valmennusryhmällä on seurajohdon luotto, se asia ei ole muuttunut, toimitusjohtaja Jokinen totesi Iltalehden tietoihin liittyen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: