ToVe aloittaa ohjatut harjoitukset jokaiselle ikäluokalle - Urheilu - Satakunnan Kansa

ToVe aloittaa ohjatut harjoitukset jokaiselle ikäluokalle – toiminnanjohtaja jäi pois palkkalistoilta

Toiminnanjohtaja Jussi Rantala jäi pois seuran palkkalistoilta.

Toejoen Veikkojen juniorit juhlivat Pori Cupin voittoa 2017. Arkistokuva.­

20.4.2020 20:29

Porilainen jalkapalloseura Toejoen Veikot haluaa huolehtia pelaajien harjoittelusta haastavanakin aikana ja poistaa vanhempien vastuuta harjoittelun toteutumisesta.

Seura julkaisi maanantaina kotisivuillaan tiedotteen, jossa se kertoo halustaan mahdollistaa laadukkaan valmennuksen helppokäyttöisin ja nykyaikaisin välinein.

– Olemme tietääkseni Porissa ensimmäinen urheiluseura, joka toteuttaa ohjatut harjoitukset poikkeustilassa näin laajasti kattaen kaikki seuransa pelaajat, ToVen toiminnanjohtaja Jussi Rantala sanoo.

– Rajoituksien tullessa voimaan aloimme välittömästi pohtia erilaisia ratkaisuja koteihin liikunnan ja harjoittelun varmistamiseksi. Jokaiselle ikäluokalle tehtiin oma harjoitusohjelma, joka jaettiin seuravetoisesti valmentajien kautta koteihin. Harjoitusohjelmat saivat hyvää palautetta, mutta koimme että vain osa tarttui harjoitusohjelmien toteuttamiseen arjen muiden askareiden keskellä.

ToVen kotitoimistoilla on tiivisti opeteltu etätyöalustojen käyttöä sekä toimivuutta erilaisten ryhmäharjoitusten vetämistä ajatellen. Nyt on löytynyt toimiva malli, jonka seura ottaa käyttöön kaikissa ikäluokissa.

– Lähdimme toteuttamaan etätyökaluja, joilla voimme itse tulla jokaiseen kotiin ja luoda tuttua harjoitusrytmiä pelaajille sekä paikan joukkuekavereiden näkemiselle. Nyt jokainen ikäluokka saa kaksi kertaa viikossa liveharjoituksen, joissa vetäjinä toimivat tutut junioripäällikkömme sekä nappulavastaavamme.

– Kaksi kertaa viikossa ohjattu harjoitus näissä olosuhteissa jokaiselle ikäluokalle on valtava tahtotilan osoitus meidän työntekijöiltä, jotka ovat tehneet kaiken tämän mahdolliseksi lomautuksiensa aikana, Rantala kehuu.

Toejoen Veikoissa koko henkilöstö on joko kokonaan tai osittain lomautettuna 13. toukokuuta saakka.

– Taloudellisen tilanteen arviointi oli ja on edelleen täysin mahdotonta. Itse ilmoitin jääväni kokoaikaisesti pois palkkalistoilta, Rantala kertoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?