Barcan pakko panostaa vielä Atletico-peliinkin – ratkeaako La Ligan mestaruus lauantaina? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Barcan pakko panostaa vielä Atletico-peliinkin – ratkeaako La Ligan mestaruus lauantaina?

La Ligaa johtava Barcelona kohtaa kotonaan toisena olevan Atletico Madridin, joka on voittanut Barcan vieraissa viimeksi 2006.

6.4.2019 15:04

Lauantain Barcelona–Atletico Madrid-peli saattaa olla jo ratkaiseva La Ligan tämän kauden mestaruutta ajatellen.

Päivän kiinnostavin peli

Lauantain mielenkiintoisin peli löytyy La Ligasta, kun sarjaa kahdeksalla pisteellä johtava Barcelona kohtaa kotonaan toisena olevan Atletico Madridin. Barcelona keskittyisi mielellään jo ensi keskiviikkona odottelevaan Mestarien liigan Manchester United-puolivälieräpeliin, mutta sarjatilanne pakottaa sen ottamaan myös tämä Atletico-peli tosissaan.

Osa Barcelonan ajatuksista on silti jo luultavasti keskiviikossa, joten pientä etua Atleticolle asetelmasta on laskettava. Vastaavasti Barcelonalle kuuluu laskea hyvää siitä, että Atleticolta puuttuvat kokoonpanosta nyt hyvin todennäköisesti sekä Diego Costa että Thomas Lemar.

Historiantilastoistakaan ei mitään ihan hirvittävää tukea Atleticolle löydy, sillä joukkue on viimeksi voittanut Barcelonan vieraissa vuonna 2006. Ottelukertoimissaan Veikkaus on markkinoiden Barcelona-myönteisin tarjoamalla sen voitosta "vain" kertoimen 1,63. Itse olen samalla kannalla, joten pelattavaa ei siltä sektorilta löydy.

Maalimäärällisesti Atletico on viime aikoina pystynyt pitämään Barcelonan aika hyvin vähissä maaleissa. Kymmenessä viime keskinäisessä kohtaamisessa vain neljästi on päädytty yli 2,5 maalin tulokseen. Tässäkin vähämaalisuus on ottelun paras pitkävetovalinta. Ottelun alkaa kello 21.45.

Päivän paras vetovihje

Lauantain parhaat pitkävetohaut löytyvät Englannin Mestaruussarjasta. Markkinatopeista peleihin kelpaavat "väkisin" statuksella Norwich–QPR-pelin alle 2,5 maalia (kohde 8926, kerroin 2,60) sekä Swansea–Middlesbrough-pelin molemmat joukkueet tekevät maalin (kohde 9166, kerroin 1,90). Näissä kummassakin vetomarkkinoilla on ollut viikko aikaa jauhaa kertoimet "oikeiksi", ja kun Veikkaus tästä huolimatta poikkeaa kummassakin kohteessa selvästi markkinalinjasta, on perusteltua olettaa tarjolla olevan etua.

Lisäksi kummatkin tapaukset maistuvat muutenkin. Myös ottelun Millwall–WBA alle 2,5 maalin 1,78 (kohde 9075) kerroin on aivan markkinan kärkeä. WBA:n uusi manageri James Shan vaikuttaa oikein pragmaattiselta pelitaktiikoissaan.

Avauspeleissään Shan on antanut sekä Brentfordia että Swanseaa vastaan pallonhallinnan suosiolla selvästi vastustajilleen ja iskenyt vastaiskuilla. Kun myös Millwall on parhaimmillaan "pallottomana", niin tästä pelistä saattaa muodostua melko staattinen nahistelu. Vähämaalisuus kelpaa rajatapauksena kupongille asti.

Valioliigan puolelta maistuu Huddersfieldin ja Leicesterin kohtaamisessa se, että molemmat joukkueet tekevät maalin (kohde 8808, kerroin 1,90). Hudds on jo pudonnut sarjasta, eikä sillä ole etenkään kotonaan enää tarvetta pelata erityisen puolustusvoittoisesti; joukkue voikin lähteä melko vapautuneesti viihdyttämään kotiyleisöään. Toisaalta tasoero Leicesteriin on niin suuri, että on myös melko vaikeaa nähdä Leicesterin jäävän tässä maaleitta. Kaikki vihjeottelut alkavat kello 17.

Päivän pelit: 9166: Swansea–Middlesbrough, molemmat joukkueet tekevät maalin (kerroin 1,90), 8926: Norwich–QPR alle 2,5 maalia (kerroin 2,60), 9075 Millwall–WBA alle 2,5 maalia (kerroin 1,78) ja Hudds–Leicester, molemmat joukkueet tekevät maalin (kohde 8808, kerroin 1,90).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 28/60, palautusprosentti 83

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: