Manchester Unitedilla raskaita kokoonpanohuolia – Paul Pogba uudelleen kysymysmerkkinä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Manchester Unitedilla raskaita kokoonpanohuolia – Paul Pogba uudelleen kysymysmerkkinä

Paul Pogban pelaaminen on epävarmaa illan ottelussa Arsenalia vastaan.

30.9.2019 13:20

Päivän peli on jalkapallon Valioliigan Manchester United–Arsenal. Kotijoukkue on enemmän tai vähemmän pulassa loukkaantumissumansa takia.

Päivän kiinnostavin peli

Manchester United–Arsenal-peliä määrittää eniten kotijoukkueen kokoonpano-ongelmat. Unitedilta ovat lähes varmuudella poissa sen parhaat kärkipelaajat Anthony Martial ja Marcus Rashford. Joukkueen silti tärkeimmän pelaajan, keskikentän Paul Pogban, piti palata Valioliigaviheriöille tässä ottelussa. Pogba otti lämpöä tätä varten jo viime viikon Liigacupin ottelussa Rochdalea vastaan. Tuossa pelissä Pogba sai kuitenkin uuden kopsun nilkkaansa, ja on taas 50/50 Arsenalia vastaan.

Jos Pogba puuttuu, manageri Ole Gunnar Solskjärillä on melkoinen haasta saada iskukykyinen joukkue kentälle. Edellisten ohella Unitedin kokoonpanosta puuttuu yhä hyvin todennäköisesti lisäksi puolustaja Luke Shaw. Kärkeen on tarjolla Martialin ja Rashfordin puuttuessa Valioliigadebyyttiä 17-vuotiaalle Mason Greenwoodille.

Kun vastaavasti Arsenal pääsee peliin käytännössä parhaalla mahdollisella miehistöllään lukuun ottamatta Alexander Lacazettea, niin kokoonpanoista on pakko antaa vieraille hyvää. Vaikka Manchester Unitedin tulosrivistö ei ensisilmäyksellä hätkähdyttävän huonolta tällä hetkellä näytäkään, on joukkueen peli ollut kaukana hyvästä. Rochdale voitettiin vaivoin rangaistuspotkuilla, sitä ennen oltiin pogbatta West Hamin vieraina suorastaan surkeita, eikä Astana tai Leicester 1–0-voitoissakaan paljon pelillistä kehumista ollut.

Arsenalillakin on ollut omat vaikeutensa pelin tasapainon kanssa, mutta ainakin viime peleissä hyökkäys on pelastanut puolustuksen. Jos Pogba ei tänään pelaa, uskon Arsenaliin Veikkausta enemmän ja sen suora 2,90-kerroin kohteesta 1313 on ihan kelpo jännäriveto. Ottelu alkaa kello 22.

Päivän paras vetovihje

Maanantain parhaaksi pitkävetohauksi nostan kohteen 3303 tasoituksellisen SKA Pietarin kertoimella 1,63. Valinta on hieman epäortodoksinen, sillä SKA on ollut alkukauden luupin alla lähinnä negatiivisessa mielessä. Sen peli ei ole oikein toiminut.

Nyt kuitenkin parissa sen viime pelissä toiminta on ollut selvästi nousujohteista ja positiivista. Yleensä materiaaliltaan näin hyvät joukkueet voivat oikean vireen ja pelin toimimisen löytäessään intoutua pitkiinkin voittoputkiin. Hieman SKA:ssa on nyt sellaisen hajua.

Kun vastaavasta kauden ihan pirteästi aloittanut Dinamo Riika on viime otteluissaan kadottanut pelinsä lähes täydellisesti (kolmen viime ottelun maalisaldo 2–14), ovat joukkueiden virekäyrät tässä niin vahvasti eri suuntiin, että SKA on matalillakin kertoimillaan vähintäänkin harkinnan arvoinen pelikohde. Ottelu alkaa kello 19.30.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 65/125, palautusprosentti 97.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: