Vetovihje: Frank Lampard ja tulikoe Old Traffordilla – Chelsea kohtaan Manchester Unitedin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Frank Lampardilla tulikoe Old Traffordilla – Chelsean puolustus vuotanut harjoituspeleissä kuin seula

Herkullisin ottelu on tarjolla Old Traffordilla, missä seuralegenda Frank Lampard debytoi Chelsean managerina Manchester Unitedin vieraana.

Frank Lampard debytoi sunnuntaina Chelsean managerina.

11.8.2019 15:03

Päivän kiinnostavin peli

Valioliigan kaikki sunnuntain kolme kamppailua ovat omilla tavoillaan kutkuttavia. Manchester United–Chelsea -ottelun mielenkiintoisin seurattava asia löytyy avauspelin luontaisesta suuresta mielenkiinnosta huolimatta vierasjoukkueen vaihtopenkin edestä.

Chelsean seuralegenda Frank Lampard nimittäin debytoi tässä ottelussa joukkueen managerina Valioliigassa.

Lampard kokeili managerisiipiensä kantavuutta viime kaudella Mestaruussarjan Derbyssä. Vaikka Derby etenikin aina Wembleyn nousukarsintafinaaliin, ei joukkueen pelistä jäänyt varsinaisesti vakuuttava kuva. Koko kauden tasolla Derby sai enemmän kuin pelillään olisi ansainnut.

Valioliigassa sama metodi ei kärjessä riitä.

Myös Manchester Unitedin manageritilanne on edelleen hieman kysymysmerkki. Ole Gunnar Solskär aloitti uransa United-penkin takana loistokkaasti kahdeksan ottelun voittoputkella, mutta sitten keväällä olikin jo paljon hiljaisempaa. Nyt alkava kausi pitkälti näyttää sen hötkyiltiinkö Unitedin toimistossa, kun Solskärille sorvattiin voitonhuumassa pitkä pahvi.

Pelillisesti Chelseassa huomio kiinnittyy viime kauteen verrattuna siihen, että miten joukkue tulee toimeen ilman Real Madridiin siirtynyttä Eden Hazardia. Avausottelussa huolta aiheuttaa myös N´Golo Kanteen pelikunto. Poissaolo huteroittaisi merkittävästi Chelsean puolustuspelaamista.

Chelseasta kannattaa muutenkin huomioida, että valmistavissa peleissä sen puolustus on vuotanut kuin seula.

Derbyssäkään Lampard ei parhaalla mahdollisella tavalla osannut organisoida joukkueen puolustuspelaamista. Ainakin treenipelien perusteella Chelseaa vaanii sama pelko. Vaikka menestystäkin on irronnut, on Chelsean verkkoon tehty neljässä viime harjoituspelissä yhteensä yhdeksän maalia.

Manchester United vahvisti puolustustaan siirtoikkunan loppuvaiheissa Harry Maguirella ja Aaron Wan-Bissakalla. Pitkässä juoksussa näistä miehistä on iloa Solskärille, mutta näin heti lähtöön pelitapaan tottuminen vaatinee vielä hieman veroaan. Harjoitusotteluissa Unitedin hyökkäyspelaaminen on toiminut melko moitteetta ja nykyistä Chelseaakin vastaan maaleitta jääminen olisi pienen luokan ihme.

Odottelen ottelusta avauspelille tyypilliseen tapaan aktiivista ja energistä. Ilmassa on myös runsasmaalisuuden tuntua. Peli alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti Manchester United–Chelsea -pelin "runsasmaalisuuksien" kertoimista koko pelin yli 2,5 maalin 1,93 (kohde 7861) sekä molemmat joukkueet tekevät maalin 1,73 (kohde 1581) ovat suunnilleen samanarvoisia tapauksia.

Itse valitsen näistä peleihin suoran overin hieman suuremmalla kertoimella. Arvioni yli 2,5 maalille on 52 prosenttia.

Päivän pelit: 7861 Manchester United–Chelsea, yli 2,5 maalia (kerroin 1,93).

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos