Liverpool Valioliigan mestariksi 30 vuoden tauon jälkeen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Liverpool Valioliigan mestariksi 30 vuoden tauon jälkeen – Klopp puhkesi kyyneliin: ”Olen täysin häkeltynyt”

Joukkueen kapteeni kommentoi mestaruutta liikuttuneena: – Olen todella iloinen joukkueen, fanien ja koko kaupungin puolesta.

Juhlat alkoivat Liverpoolissa, kun Chelsea kaatoi Poolin pahimman uhkaajan Manchester Cityn myöhään torstai-iltana.

26.6.2020 9:07

Liverpool on varmistanut Englannin Valioliigan mestaruuden seitsemän kierrosta ennen sarjan päätöstä. Mestaruus on seuran ensimmäinen 30 vuoteen.

Mestaruus vahvistui, kun Chelsea voitti torstain myöhäisottelussa Lontoossa Manchester Cityn 2–1. Sarjassa toisena oleva Manchester City ei enää tappion jälkeen saa kurottua Liverpoolin etumatkaa kiinni.

–  Tämän on uskomatonta. En halunnut puhua tästä ennenaikaisesti. Olen todella iloinen joukkueen, fanien ja koko kaupungin puolesta ja todella ylpeä saavutuksestamme, Liverpoolin liikuttuneen oloinen kapteeni Jordan Henderson vuodatti Sky Sportsille mestaruuden varmistuttua.

Henderson antoi kiitosta erityisesti Liverpoolin päävalmentajalle Jürgen Kloppille.

–  Hän muutti kaiken sillä hetkellä kun käveli sisään ovesta. Me olemme kaikki seuranneet häntä. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman häntä, Henderson sanoi vuoden 2015 syksystä joukkuetta luotsanneesta Kloppista.

Klopp tunnekuohussa

Liikuttunut oli myös päävalmentaja itse.

–  Tämän on valtavan suuri hetki. Olen täysin häkeltynyt, kyynelehtivä Klopp sanoi Sky Sportsille.

–  Tämä on kaikille teille kannattajille, hän painotti.

Liverpoolin joukkuetta Klopp ylisti "erityislaatuiseksi".

–  Se, mitä he ovat tehneet parin kolmen viime vuoden aikana, on poikkeuksellista. Heidän valmentamisensa on puhdasta iloa. Tämä on ollut jännittävä matka ja mikä parasta, se ei ole vielä ohi, Klopp kuvaili.

Fanit kokoontuivat Anfieldille

30 vuoden odotuksesta huolimatta Liverpoolin kannattajilta on toivottu malttia. Koronavirusepidemian takia ihmisiä on pyydetty juhlimaan kotona, kirjoittaa muun muassa yleisradioyhtiö BBC. Liverpoolin pormestarin Steve Rotheramin mukaan isojen juhlien aika on sitten, kun se on turvallista.

Kehotuksista huolimatta Liverpoolin kotistadionin Anfieldin ulkopuolelle kokoontui heti mestaruuden varmistuttua ainakin pari tuhatta fania, BBC kertoo.

Myös Klopp yritti hillitä faneja.

–  Toivon, että pysytte kotona tai menette korkeintaan kotiovenne ulkopuolelle.

Klopp lupaili, että virusvaaran väistyttyä kaupunki saa kokea samanlaiset juhlat kuin viime vuonna, kun Liverpool voitti Mestarien liigan.

Koronaviruksen takia Valioliiga on pelannut tauon jälkeen tyhjille katsomoille. Klopp harmitteli asiaa keskiviikon myöhäisottelun jälkeen, kun Liverpool oli juuri jyrännyt Crystal Palacen luvuin 4–0.

–  Ajatella, jos stadion olisi ollut tänään täynnä ja ihmiset olisivat voineet kokea tämän livenä, Klopp haaveili.

Viime vuonna Liverpoolin keräämät seuran ennätyspisteet (97) eivät riittäneet mestaruuteen, kun Manchester City laittoi vielä paremmaksi. Tänä vuonna Liverpoolilla on mahdollisuus yltää jopa 107 pisteeseen. Nykyinen ennätys on Cityn kahden kauden takainen 100 pisteen kausi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: