Willow Priden ylivoimaa Tammavaltikka-ajossa – Ricocone palasi voittokantaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

Willow Priden ylivoimaa Tammavaltikka-ajossa – Ricocone palasi voittokantaan

21.9.2019 22:36

Forssan Toto75-ravit huipentuivat Tammavaltikka-ajoon. 20 000 euron arvoiseen voittoon ravasi Mika Forssin ohjastama Willow Pride kilometriajalla 1.13,7a/2100 metriä.

Porilaisen I.M.T. -tallin (Jyrki Ojanen) omistama ja kasvattama 5-vuotias tamma otti lähdön komennon välittömästi lähtöauton irrottua, minkä jälkeen lähdön parhaasta ravurista ei jäänyt epäselvyyttä. 11-aikaisessa lopetuksessa kanssakilpailijat jäivät selvän hajuraon päähän.

Voitto oli Markku Niemisen valmennettavalle vuoden viides ja uran neljästoista. Tamman ansiot kohosivat 186 226 euroon.

– Tamma voitti tosi helposti ja tuli hyvällä tyylillä maaliin. Voidaan todeta, että viimeistään nyt se on tammojen huipulla, Forss suitsutti voittajahaastattelussa.

Porilaisen Top 10 Teamin omistama Ricocone ravasi 4 000 euron arvoiseen voittoon Toto75:n ensimmäisessä kohteessa Olli Koivusen ohjastamana.

Pari kuukautta sitten Harri Koivusen valmennukseen siirtynyt nakkilalaisten Tiina Alasen ja Jarkko Hohtarin kasvattama 6-vuotias ruuna ravasi johtavan takana, mistä kiri 14-aikaisessa lopetuksessa varmaan vuoden toiseen ja uran kymmenenteen voittoon kilometriajalla 1.15,7/3140 metriä. Edellisen kerran ruuna voitti Vermossa viisi kuukautta sitten.

– Oli tarkoitus ajaa piikistä, mutta kun sinne ei päästy, saatiin hyvä juoksu johtavan takana. Kun loppukaarteen puolivälissä avasin ruunan korvat, aloin uskoa voittoon. Se tulikin lopulta tosi helposti, Olli Koivunen totesi.

Suomenhevosten lyhyessä ryhmälähdössä 2 250 euron kakkosrahoille ravasi köyliöläisen Aapo Teperin omistama ja euralaisen Pasi Teinin valmentama A.T. Veeti.

Yllätyksien sävyttämä Toto75 palautti täysosuman veikanneille peräti 39 081 euroa. Ricoconen ja Willow Priden lisäksi voittajia olivat Korven Liideri, Ronzon Face, Vaellus, Morison ja Coctail Princess.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: