Pelicans tarttui oljenkorteen: ”Tämä oli meille ikään kuin sellainen last action hero -ilta” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pelicans tarttui oljenkorteen: ”Tämä oli meille ikään kuin sellainen last action hero -ilta”

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen on valmiina laittamaan tunnetta peliin.

29.3.2019 22:35

Lahti

Pelicans ei säikähtänyt, vaikka jääkiekkoilijan kesäloma oli tappion päässä. Selkä seinää vasten pelannut lahtelaisjoukkue tarttui oljenkorteensa ja löi vahvan esityksen jälkeen Helsingin IFK:n Liigan viidennessä puolivälieräkamppailussa 5–1.

Ottelusarja on HIFK:n hyväksi 3–2. Joukkueet kohtaavat heti lauantaina Helsingissä.

Kuuma, tapahtumarikas ja viihdyttävä kiekkopeli tarjosi jokaiselle katsojalle nähtävää. Artturi Toivola iski ikimuistoisen maalin omalta alueelta lähteneellä purkukiekolla, joka yllätti täysin HIFK-vahti Atte Engrenin.

–  Eipä ole vastaavaa osumaa tullut aiemmin tehtyä. Maalit antavat sekä itselleni että joukkueelle itseluottamusta. Omakin onnistuminen tuntui makealta, myös kamppailun viimeisestä maalista vastannut Toivola sanoi.

Pelicansin päävalmentaja Ville Nieminen piti näkemästään.

–  Tämä oli meille ikään kuin sellainen last action hero -ilta. Ottelusarja on mielenkiintoinen ja rehellinen. Sen viimeistä kappaletta ei ole vielä kirjoitettu, Nieminen sanoi.

HIFK:n esitys jätti kosolti toivomisen varaa.

–  Pelicans oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Kävimme kopissa perusjutut läpi, IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

Pelicans-taituri Severi Lahtinen oli elementissään. Esityö Hynek Zohornan 3–0-maaliin oli upea. Syöttö lähti HIFK-puolustaja Ryan O'Connorin längistä.

–  Näin tilan ja päätin kokeilla. Hauska juttu, että se onnistui. Sivusilmällä vilkaisin, että kiekko saattaisi sieltä mennäkin, Lahtinen naureskeli.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: