Lauri Korpikoski on toipunut yhdeksi Liigan parhaista pelaajista – tänään hän uhkaa jopa Tapparan hirmuvirettä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lauri Korpikoski on toipunut yhdeksi Liigan parhaista pelaajista – tänään hän uhkaa jopa Tapparan hirmuvirettä

Lauri Korpikoski on tehnyt neljässä ottelussa kuusi pistettä (3+3).­

27.9.2019 16:17

Päivän pelipoiminta on Liigan huippuottelu TPS–Tappara.

Päivän kiinnostavin peli

TPS–Tappara-ottelun mielenkiintoisin pointti on se, että kummatkin joukkueet ovat aloittaneet sarjan paremmin kuin odotettiin.

Tappara toki kuului ennen kauden alkuakin sarjan suosikkeihin, mutta tahraton saldo (5–0–0 maalit 25–11) hyvällä pelillä on silti yllätys.

TPS:n odotettiin vajoavan massiivisten avainpelaajien poistumisten jälkeen – viimeistään case Jonne Virtasen jälkeen. Alkukaudesta menestymättömyyden kurimukseen, mutta joukkue on yllättänyt positiivisesti sekä pelillään että tuloksillaan.

Toki on huomioitavaa, että esimerkiksi KooKoo–TPS-pelin 7–2-voittolukemat eivät kerro koko totuutta joukkueen voimasta. Vaikka TPS:n tuloksissa hieman hyvää onkin, on joukkue kuitenkin osoittanut jo epäilyt mahdollisesta romahduksesta vääriksi.

Tärkein yksittäinen tekijä TPS:n hyvässä alkukaudessa on Lauri Korpikosken toipuminen huippukuntoon – yhdeksi Liigan parhaista pelaajista. Korpikoski on nakutellut neljässä ensimmäisessä ottelussa tehot 3+3=6.

Myös maalivahti Rasmus Tirronen on pelannut hyvällä tasolla (torjuntaprosentti 92,8).

Tapparalla huomion arvoista on edelleen se, että tehot ovat jakautuneet erittäin laajalle. Kuusi pelaajaa on edelleen vähintään piste per peli tahdissa. Sellaista joukkuetta on vaikeaa pysäyttää. Myös Tapparan maalivahtipeli mahdollistaa jatkossakin menestymisen.

Illan ottelussa Veikkaus on asettanut Tapparan lopullisen voiton osalta noin 56-prosentiseen suosikin asemaan (kohteen 1025 kertoimet TPS 2,18 ja Tappara 1,68). Itse olen voimasuhteista tässä ottelussa täsmälleen samaa mieltä.

Maalimäärällisesti uskon hieman Veikkausta runsasmaalisempaan peliin ja ottelun paras pitkävetovalinta onkin kohteen 1032 yli 4,5 maalia kertoimella 1,70.

Päivän paras vetovihje

Perjantain paras pitkävetohaku löytyy tänään alkavasta Mestiksestä.

Viime kauden mestari Ketterä on säilyttänyt materiaalinsa tason todella hyvin siihen nähden, että yleensä Mestiksen paras joukkue kupataan kesällä tyhjäksi liigakelpoisista pelaajista.

Ketterän voi laskea jopa vahvistuneen täksi kaudeksi. Joukkue onkin materiaaliltaan tällä hetkellä Mestiksen paras joukkue selvällä erolla muihin.

KeuPa HT:ssä sen sijaan kävi viime kauden jälkeen iso luuta, kun sekä valmennus vaihtui että valtaosa tärkeimmistä pelaajista jätti joukkueen.

Vaikka tulopuolellakin on kentällisen verran Mestikseen ihan päteviä pelaajia, kuuluu KeuPaan suhtautua hieman varauksella. Kauden alut suosivat yleensä altavastaajia. Tämän takia en uskalla ottaa kovin voimakasta kantaa Ketterän puolesta. Silti se kelpaa rajatapauksenakin kupongille kohteen 6481 1,70 kertoimellaan.

Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän pelit: 6481 Ketterä-KeuPa HT 1 (kerroin 1,70).

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 65/123, palautusprosentti 98

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?