Mennäkö Pesäkarhujen peliin vai kuuntelemaan Kaija Koota? – Österlund lupaa tarvittaessa korkkarit kattoon myös runkosarjan viimeisessä kotipelissä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mennäkö Pesäkarhujen peliin vai kuuntelemaan Kaija Koota? – Österlund lupaa tarvittaessa korkkarit kattoon myös runkosarjan viimeisessä kotipelissä

Jatkaako Pesäkarhut iloista pelaamistaan myös tiistaina?

1.8.2019 19:17

Pori

Pesäkarhujen viimeinen runkosarjan kotiottelu on perjantaina häntäpään joukkuetta Mynämäkeä vastaan. Odotusarvona on kolmen pisteen voitto, jolla porilaiset varmistavat myös runkosarjan voiton.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund varoo silti pitämästä voittoa itsestään selvyytenä.

– Mynämäki on kauden edetessä parantanut peliään. Se on kauan yhdessä ollut, kovalyöntinen kyläporukka. Mynämäellä on kaksi pelaajaa, Henna Nurmi ja Riina Korkiamäki, jotka menevät tosi kovaa.

Österlundin mukaan joukkue ei ajattele mahdollista runkosarjan voittoa Mynämäki-pelissä, vaikka myöntääkin, että sillä on iso merkitys.

– Jos saa valita, totta kai sen ottaa. Sillä saa kotiedun mahdolliseen päätyyn asti ja välttää välierissä Lapuan ja Jyväskylän.

Vaikka runkosarja on porilaisilla ollut yhtä voittokulkua, syksyä varten on vielä ässiä hihassa.

– Takataskussa on kikkoja, joita on treenattu syksyä varten, mutta niistä ei kerrota. Enkä tiedä, tarvitseeko niitä käyttää. Uskon, että pelillisesti meiltä löytyy vielä yksi uusi vaihde.

Joukkueen kokoonpanoon ei ole tulossa muutoksia. Vaikka lukkari Minttu Vettenranta palasi Kempeleestä takaisin Poriin, Pesäkarhujen ykköslukkari on Noora Matikka. Österlundin mukaan hyvää joukkuetta ei kannata rikkoa.

– Jos "Norppa" tarvitsee huilin, hän saa sen. Mutta ehdoin tahdoin Minttua ei lukkariksi oteta.

Vaikka Tampere-peli olisi merkityksetön, samalla sabluunalla jatketaan.

Kolmanneksi jokeriksi on neljä vaihtoehtoa: Vettenranta, Oona Liimatainen, Pinja Arbelius ja Roosa Törmänen. Österlundin mukaan olisi hyvä olla yksi räpylällinen jokeri, joka pystyisi pelaamaan tarvittaessa myös ulkopeliä.

Miksi kannattaa tulla katsomaan peliä, eikä mennä kuuntelemaan Porispereen Kaija Koota?

– Viimeinen runkosarjan kotiottelu ja jollain tavalla paikallisottelu. Kai meistäkin joku voi laittaa korkkarit kattoon, jos se siitä on kiinni, Österlund nauraa.

Perjantaina kello 18 Pesäkarhut–Mynämäki.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos