Narukerän vahvistus osoitti tasonsa harjoitusotteluissa Ruotsissa – ”Jo nyt voidaan todeta, että Shamsutov on huippuhankinta” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Narukerän vahvistus osoitti tasonsa harjoitusotteluissa Ruotsissa – ”Jo nyt voidaan todeta, että Shamsutov on huippuhankinta”

Narukerässä Shamsutov näkee mielenkiintoisen projektin.

18.9.2019 16:22

Jääpallon liigakauteen valmistautuva Narukerä leireili viikonloppuna Ruotsissa. Ohjelmassa oli myös kaksi harjoitusottelua.

Söderhamnin upeassa jääpallohallissa Narukerä kohtasi ensin Skutskärin. Ottelu päättyi 4–4. Narukerän tehomies oli porilaisten superhankinta Rinat Shamsutov, joka keräsi tehot 1+2. Muut pistemiehet olivat Tomi Mustonen (1+0), Jaakko Hyvönen (1+0), Ville Raukko (1+0), Esa Oksanen (0+1) ja Joona Rajala (0+1).

Toisen ottelun Snoddasia vastaan Narukerä voitti 8–3. Kolminkertainen maailmanmestari Shamsutov oli jälleen kentän tehomies: 2+2. Lisäksi pisteille pääsivät Mustonen (2+0), Hyvönen (1+1), Jere Koivula (0+2), Lauri Siren (1+0), Aleksei Gorokhov (1+0), Eero Paavola (1+0) ja Rajala (0+1).

Skutskär pelaa Ruotsin toiseksi korkeimmalla tasolla Allsvenskanissa ja Snoddas Ruotsin 1. divisioonassa eli kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Snoddasin päävalmentaja on Narukerä-kasvatti Timo Oksanen.

Narukerän päävalmentaja Jani Raukko oli tyytyväinen matkan antiin,

– Ensimmäisen Ruotsin-leirin tärkein asia oli joukkueen uusien pelaajien ajaminen sisään joukkueeseen. Rinat Shamsutov, Aleksei Gorokhov ja Jaakko Hyvönen pääsivät matkalla hienosti mukaan joukkueeseen ja pelisysteemiin.

Myös pelipaikkakokeilut ja peliajan saaminen isolla jäällä olivat leirin tavoitteena.

Raukko totesi joukkueen pelanneen harjoitusturnauksessa ajoittain jopa erinomaista jääpalloa,

– Kauden alkuun on vielä matkaa, ja joukkue kehittyy sen aikana varmasti askel askeleelta. Kauteen valmistautuminen tehdään niin hyvin kuin se vain on seuran resursseilla mahdollista. Jo nyt voidaan todeta, että Shamsutov on tulevalla kaudella huippuhankinta joukkueeseen.

Lokakuun puolivälissä Narukerä lähtee uudestaan Ruotsiin ja osallistuu kovatasoiseen Exte Cupiin Ljusdaliin, jossa se kohtaa muun muassa Venäjän pääsarjajoukkueet Moskovan Dynamon sekä Vodnikin.

Narukerän liigakausi alkaa 22. marraskuuta Varkaudessa. Ensimmäisen kotiottelu on 24. marraskuuta, kun vastaan asettuu helsinkiläinen Botnia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos