Paavo Nurmi Gamesin urheilijalista kasvaa ja paranee - Urheilu - Satakunnan Kansa

Paavo Nurmi Gamesin osallistujalista kasvaa taas tähtinimillä – 200 metrin olympiamitalisti mukana, keihästähti jää pois

Usea pikamatka saa viivalle Euroopan mittapuulla kovia juoksijoita.

Christophe Lemaitre on 2010-luvuin menestyneimpiä eurooppalaisia pikajuoksijoita. Lemaitre juoksemassa 2019.

16.7.2020 19:35

Elokuun 11. päivä järjestettävän Paavo Nurmi Games -tapahtuman urheilijalista pullistelee jälleen nimekkäitä urheilijoita. Uusimmissa urheilijakiinnityksissä on jälleen kovia nimiä.

Miesten sadalle metrille mukaantulonsa ovat varmistaneet Ranskan Christophe Lemaitre ja Iso-Britannian Chijindu Ujah.

Lemaitren on voittanut urallaan 200 metrin olympia- ja MM-pronssia sekä 100 ja 200 metrillä yhteensä neljä Euroopan mestaruutta yksilömatkoilla ja viesteissä. Lisäksi pikaviestissä Lemaitre oli voittamassa olympiapronssia 2012. 100 metrin ennätyksekseen Lemaitre on kellottanut 9,92.

Ujah on puolestaan pikaviestin maailmanmestari vuodelta 2017. Ennätys Ujahilla on 9,93.

MM- ja EM-mitalisti pika-aidoissa

Sekä miesten että naisten pika-aitoihin suomalaiset saavat kovia kirittäjiä. Miesten 110 metrin aitojen lähtöviivalle kyykistyy ranskalainen moninkertainen arvokisamitalisti Pascal Martinot-Lagarde. Martinot-Lagarde voitti MM-kisoissa Dohassa 2019 pronssia. EM-kisoista taskussa on kultaa 2018 ja pronssia 2014. Ennätys on alle 13 sekunnin haamurajan: 12,95.

Naisten satasen aidoissa suomalaiset ovat itsekin Annimari Kortteen johdolla Euroopan kärjessä. Naisten pika-aitoihin Turkuun saapuu hollantilainen Nadine Visser, joka on kaksien viime MM-kisojen finalisti. Visserin ennätys on 12,62.

Miesten keihäskisasta jää pois kova nimi, kun saksalainen Thomas Röhleriä ei nähdäkään Turussa. Poisjäännin syynä on tuore perheenlisäys.

– Röhler katsoi, ettei nykyoloissa ole syytä matkustaa mihinkään ainakaan vielä elokuun alussa. Urheilijoita varmistuu, mutta myös peruutuksia tulee monista syistä, kertoo Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinnasta vastaava Arttu Salonen Urheiluliiton tiedotteessa.

Röhlerille haetaan laadukasta korvaajaa kilpailuun. Yksi mahdollisuus on virolainen viime vuoden MM-hopeamitalisti Magnus Kirt.

– Pidän hänen managerinsa kanssa yhteyttä. Me luonnollisesti toivomme, että Kirt voisi heittää Turussa, Salonen sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut