Pesäkarhuista tuttu pelinjohtaja jättää Kempeleen: ”En pysty tässä poikkeustilanteessa hoitamaan tehtäviäni niin hyvin kuin haluaisin” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pesäkarhuista tuttu pelinjohtaja jättää Kempeleen: ”En pysty tässä poikkeustilanteessa hoitamaan tehtäviäni niin hyvin kuin haluaisin”

Porista mestarina lähteneen Jussi-Pekka Tanskasen piti tällä kaudella debytoida KeKin pelinjohtajana miesten Superpesiksessä.­

20.5.2020 18:32

Kaikki miesten superpesisjoukkueet osallistuvat heinäkuussa alkavaan sarjaan. Sen sijaan joukkueista jää pelaajia ja taustahenkilöitä pois.

Kankaanpään Mailan puheenjohtaja Jani Mäntylä kertoi tiistaina, että pari kolme pelaajaa vielä miettivät sitä, pelaavatko he alkavana kesänä.

Kempeleen Kiri kertoi puolestaan kolmen henkilön vetäytyvän joukkueesta.

Pesäkarhuista tuttu pelinjohtaja Jussi-Pekka Tanskanen on purkanut sopimuksensa seuran kanssa.

– Pitkän ja vaikean pohdinnan jälkeen koen, että terveysasioiden vuoksi en pysty tässä poikkeustilanteessa hoitamaan tehtäviäni pelinjohtajana ja valmentajana niin hyvin kuin ne haluaisin ja niin hyvin kuin ne pitäisi hoitaa, Tanskanen kommentoi seuran nettisivuilla.

KeKi palkkasi Tanskasen viime syksynä.

Pesäkarhuissa hän oli kolme vuotta 2015–2018. Ensin hän oli naisten Superissa kakkospelinjohtajana sekä samalla hän oli ykköspesisjoukkueen pelinjohtaja ja mukana myös B-tyttöjen valmennusryhmässä. Viimeisellä Porin-kaudellaan hän johti Pesäkarhujen B-tytöt Suomen mestaruuteen.

Viime vuonna Tanskanen juhli Suomen mestaruutta Joensuussa. Hän kuului miesten superpesisjoukkueen valmennusryhmään, mutta toimi myös B-poikien pelinjohtajana. Hänen isänsä Juha Tanskanen voitti aikoinaan Sotkamon Jymyn pelinjohtajana neljä Suomen mestaruutta. Nykyään isä Tanskanen on Jymyn puheenjohtaja.

KeKin valmennusryhmässä jatkavat Ilkka Hirvonen ja Jere Lehto. Seura uskoo pystyvänsä julkaisemaan uuden pelinjohtajan vielä tämän viikon aikana.

Pelaajista KeKissä eivät jatka Misa Märsylä ja Aki Hanhela. Hanhelan kanssa seura ei päässyt sopuun palkkioiden leikkauksesta, johon muu joukkue on sitoutunut. Marko Pelkosen jatko seurassa on puolestaan auki.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?