Sam Kendricks voitti seiväshypyn MM-kultaa, Armand Duplantis oli toinen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Älytön trilleri: Ruotsin sensaatiomainen MM-kulta piloille viime hetkillä

Sam Kendricks juhli toista perättäistä MM-kultaansa.

Sam Kendrick (oikealla) venytti voiton Armand Duplantisin nenän edestä.­

1.10.2019 22:42

Dohan MM-kisojen miesten seiväshypyn finaali noudatteli ennakkoon ajateltua käsikirjoitusta.

Ainoastaan Ruotsin Armand Duplantis, Puolan Piotr Lisek ja Yhdysvaltojen Sam Kendricks ylittivät loppukilpailussa riman korkeudesta 5,80 ja pääsivät mittelemään maailmanmestaruudesta.

Maailman tähtikolmikko siirtyi korkeuteen 5,87. Kaikki tiputtivat ensimmäisillä yrityksillään, mutta ruotsalaissensaatio Duplantis venytti yli toisella kerralla.

Samoin teki myös Lisek. Jenkkihyppääjä Kendricks puolestaan ei, ja hän joutui selkä seinää vasten. Pää kesti, ja komea hyppy vei yli 5,87:n.

Trilleri siirtyi korkeuteen 5,92. Kendricks ylitti ja siirtyi johtoon ensimmäisellään. Duplantis ja Lisek olivat kovan paikan edessä. Puolalainen jätti korkeuden väliin, mutta ruotsalainen pääsi yli.

Ratkaisu nähtiin korkeudessa 5,97. Lisek ei päässyt kahdella jäljellä olleella hypyllään yli, ja jäi tuloksella 5,87 pronssille.

”Mondo” Duplantis kuitenkin ylitti kolmannella yrityksellään korkeuden ja siirsi paineet Kendricksille. Hänkin onnistui, ja huima kilpailu sai jatkua.

Rima nostettiin 6,02:een. Duplantis epäonnistui jokaisella kolmella hypyllään, ja näin ollen Kendricks voitti kisan puhtaammalla sarjalla.

Maailmanmestaruus oli yhdysvaltalaiselle toinen perättäinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?