Vehviläinen torjui Kärpät mestaruuden kynnykselle - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vehviläinen torjui Kärpät mestaruuden kynnykselle

Finaalisarja on katkolla oululaisille torstaina

29.4.2019 22:00

Oulu

Jääkiekkoliigan viides finaalipeli maanantaina Oulussa oli Kärppien maalivahti Veini Vehviläisen näytös. HPK pelasi erinomaisen vieraspelin, mutta Vehviläinen kaappasi 2–0-voiton Kärpille torjumalla yhteensä 29 laukausta.

HPK:n pelinhallintaa korostaa, että vieraiden maalilla Emil Larmi torjui vain 16 kertaa.

–  HPK pelasi loistavasti, mutta taistelimme, uhrauduimme ja Veini pelasi mahtavasti. HPK kääntää peliä niin hyvin, ettemme meinaa löytää siihen lääkkeitä ja oma hyökkäyspelimme jää vajaaksi, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kommentoi.

Loppuminuuteilla HPK kehitti valtavan paineen Kärppien maalille, mutta onnikaan ei ollut hämeenlinnalaisten puolella. Kärppien pelaajat myös heittäytyivät rohkeasti laukausten eteen, minkä ansiosta Vehviläinen pääsi tuulettamaan voittoa faninurkkauksen edessä.

–  Loistava suoritus koko joukkueelta. Meillä on huimat fanit, ja se on meille kuin kuudes kenttäpelaaja. He antavat meille tuen, Vehviläinen tunnelmoi.

Voittomaali heti pelin alkuun

HPK oli ottelun ensimmäisissä vaihdoissa todella terävänä. Kärppien ajassa 2.48 syntynyt avausmaali olikin kylmä suihku vieraiden niskaan.

HPK-vahti Emil Larmi pudotti Jani Hakanpään siniviivalaukauksen eteensä, ja Radek Koblizek tarjoili tyhjän maalin Teemu Kivihalmeelle. Amerikansuomalainen ei paikastaan erehtynyt, vaan iski pudotuspelien neljännen maalinsa.

Kärpät kyttäsi kärsivällisesti iskun paikkojaan, ja sellainen tulikin toisen erän lopussa. Puolustaja Niclas Almari menetti kiekon Otto Karviselle, joka pääsi yksin läpi.

Almari pääsi häiritsemään mailalla Karvista, minkä seurauksena kiekko karkasi Kärppien kannalta onnekkaasti Larmin jalkojen välistä maaliin. Maali oli Karviselle ensimmäinen tämän kevään pudotuspeleissä.

HPK:n erän paras paikka tuli Markus Nenoselle, joka laukoi kiekon väärällä tolpalla päivystäneen Vehviläisen suojiin. Tilanne toi muiston edellisen pelin toisesta erästä, kun Nenonen ei onnistunut laukomaan kiekkoa puolityhjään maaliin.

–  Pelasimme erittäin hyvän ottelun, mutta vastustaja osoitti miksi he ovat voittaneet ja menestyneet. Kärpät oli tehokas paikoissaan ja puolusti erinomaisesti varsinkin kolmannessa erässä, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

HPK:lle ei maaleja eikä jäähyjä

Intensiivisessä ottelussa nähtiin runsaasti rajuja kaksinkamppailuja, kuten joukkueiden aiemmissakin peleissä. Teemu Turusen pelihuumori oli koetuksella Kärppien antaessa kovuutta HPK:n kultakypärälle.

Kärppien parhaimmistoon kuului nelosketju Karvinen–Miska HumalojaJari Sailio, joka pystyi fyysisyydellään horjuttamaan HPK:n hallintaa.

–  He ovat pelottomia jätkiä, jotka uskaltavat mennä joka tilanteeseen miljoonaa, Manner kehui.

Ottelun erikoisuus oli, ettei vierasjoukkue HPK:lle vihelletty pelissä ainuttakaan rangaistusta. Kärpistä jäähyn kävivät istumassa Karvinen ja Oskar Osala.

Voiton myötä Kärpät siirtyi finaalisarjassa 3–2-johtoon, ja mestaruus on katkolla oululaisille torstaina Rinkelinmäellä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: