Kävelijä Joao Vieirasta tuli MM-kisahistorian vanhin mitalisti - Urheilu - Satakunnan Kansa

Portugalilaiskävelijä teki MM-kisahistoriaa – Kritisoi olosuhteita ja ajankohtaa: ”Tuohon aikaan lähdetään yökerhoista”

Joao Vieira on nyt MM-kisahistorian vanhin mitalisti.

Joao Vieira taisteli maaliin asti ja vei hopeaa.­

29.9.2019 17:12

Portugalilainen Joao Vieira teki historiaa yleisurheilun MM-kisojen 50 kilometrin kävelyssä. Vieira, 43, nappasi kilpailussa hopeaa. Hänestä tuli MM-kisahistorian vanhin mitalisti.

– Minulle tämä oli helvetti. Oli todella, todella kuuma. Miten pärjäsin? Vain paljon jäätä ja kylmää vettä, Vieira sanoi kisan jälkeen BBC:n mukaan.

Yli 30 asteen lämpötilan lisäksi korkea kosteusprosentti teki kilpailusta tukalan. Monet urheilijat ovat kritisoineet maratonin ja kävelykisojen olosuhteita Dohassa.

Kuumuus kärvensi urheilijoita aiemmin naisten maratonilla perjantain ja lauantain välisenä yönä. Peräti 28 juoksijaa keskeytti ja vain 40 juoksi maaliin asti. Miesten kävelyssä 14 keskeytti ja neljä hylättiin. Maalilinjan ylitti 28 kävelijää.

Kävelykisa alkoi 23.30, mutta olosuhteet olivat silti hurjat, minkä takia voittoaikakin painui päälle neljän tunnin. Ensimmäiset saapuivat siis maaliin hieman puoli neljän neljään.

– Tuohon aikaan lähdetään yökerhoista. Minä menen yleensä nukkumaan kymmeneltä, Vieira totesi.

BBC:n mukaan vanhin MM-kisamitalisti ennen Vieiraa oli hollantilainen Troy Douglas. Douglas voitti 40 vuoden ja 274 päivän iässä pronssia pikaviestissä vuoden 2003 kisoissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?