”Vakoilutapaus” puhuttaa jalkapallon naisten MM-kisoissa - Englannin päävalmentaja Phil Neville kommentoi: ”Ajattelin, että mitä he oikein ovat tekemässä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Amerikkalaisten vierailu välierävastustajan hotellissa leimattiin jopa vakoiluyritykseksi: ”Se on jotain sellaista, mitä Englanti ei tekisi”

Päävalmentajat Phil Neville ja Jill Ellis antoivat kommentteja sekä Englannin että Yhdysvaltojen puolelta ”vakoilutapaukseen” liittyen.

Phil Neville ei ymmärrä, mitä amerikkaiset toimihenkilöt tekivät englantilaisten hotellissa.

1.7.2019 13:06

Englannin ja Yhdysvaltojen välinen välierä pelataan tiistaina Lyonissa. Mainion turnauksen pelanneet joukkueet hakevat finaalipaikkaa jo ennakkoon kiivaaksi odotetussa ottelussa.

Maajoukkueiden välinen mediapeli on alkanut jo ennen kamppailua. Se sai alkuvihellyksensä Englannin hotellissa vierailleista amerikkalaisista.

Kaksi Yhdysvaltojen maajoukkueen toimihenkilöä vieraili sunnuntaina Englannin majapaikassa. Englannin joukkue oli samaan aikaan harjoituksissa. Amerikkalaiset eivät olleet brittisanomalehti Telegraphin mukaan pukeutuneet maajoukkueensa edustusasuihin, eikä heillä ollut mitään kotimaahansa tai työnantajaansa viittaavaa yllään.

USA:n toimihenkilöiden visiitti on leimattu julkisessa keskustelussa jopa vakoiluyritykseksi.

– Ajattelin, että mitä he oikein ovat tekemässä. Se on jotain sellaista, mitä en itse haluaisi minun joukkueeni jäsenten tekevän. Se on jotain sellaista, mitä Englanti ei tekisi, päävalmentaja Phil Neville kertoi Englannin ottelua ennakoivassa lehdistötilaisuudessa.

– Tuo on heidän ongelmansa käsiteltäväksi. En usko, että Jill olisi ollut tyytyväinen tuosta ratkaisusta. Minä en ainakaan olisi, jos joku ryhmästäni pyörisi vastustajamme hotellilla. Hän varmasti selvittää sen oman kurinpitonsa kautta, Neville jatkoi viitaten Yhdysvaltojen päävalmentajaan Jill Ellisiin.

Etua asiasta Neville ei kuitenkaan löytänyt.

– Ei se mielestäni anna minkäänlaista epäreilua etua. Mielestäni se ei vain sovi lajiimme. Itseasiassa, se on mielestäni hassua.

Ylimielinen USA?

Jill Ellis kuittasi hotellivierailun tavallisena etukäteissuunnitteluna.

Nevillen kommentit eivät kuitenkaan painaneet Ellisin vaakakupissa. Ellisin mukaan hänen joukkueensa toimihenkilöt olivat vain kartoittamassa heidän tulevaa hotelliaan, jos joukkue etenee välierästä loppuotteluun.

Yhdysvallat majoittuu nyt Lyonissa kaupungin pohjoispuolella, ulkona keskustasta.

– Oletan, että kaikki suunnittelevat asioitaan etukäteen. Meidän joukkueessamme heitä on kaksi, hallintopuolella työskentelevä henkilö ja hänen pomonsa. He hoitavat lentojemme ja kaiken muun varaamisen, vastasi Ellis englantilaislehdistön kysymykseen Yhdysvaltojen lehdistötilaisuudessa.

Englantilaismedia on laittanut bensaa liekkeihin nostamalla ennakkosuosikkina kisoihin lähteneen Yhdysvallat ylimieliseksi ryhmäksi.

Lehdet ovat pohtineet, onko amerikkalaisten ylitsevuotava itsevarmuus muuttunut ylimieliseksi. Esimerkkinä ne ovat käyttäneet USA:n puolustajan Ali Kriegerin lipsautusta kisojen alussa. Krieger sanoi haastattelussa, että Yhdysvallat on kisojen paras ja toiseksi paras joukkue.

Yhdysvaltojen päävalmentaja viittaa kintaalla väitteisiin, että toimihenkilökaksikon hotellivisiitti olisi jatkumoa ylimielisyydelle.

– Ylimielisyydellä ja pelin voittamiseen tähtäämiselle ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Tuo on osa normaalia etukäteissuunnittelua ja -valmistelua, jota toimihenkilömme tekevät, Ellis linjaa.

Yhdysvaltalaiset mediat ovat vastanneet kritisoimalla Nevillen kommentteja hotelliin sattuneista USA:n toimihenkilöistä. Esimerkiksi Yahoo Sportsin kolumnisti Dan Wetzel sanoi Nevillen ”passiivisaggressiivisten väitteiden” olevan ”noloa motivaatiotaktiikkaa” Englannin joukkueelle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut