Kalle Rovanperä Toyotan WRC-kuskiksi – Jari-Matti Latvala jäi pois - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kalle Rovanperälle huippupesti, Jari-Matti Latvalalle karu kohtalo – Rikkooko huippulupaus Latvalan ennätyksen?

Kalle Rovanperä (vas.) sai huippupestin Toyotalta. Jari-Matti Latvala siirrettiin syrjään.

27.11.2019 17:27

Kalle Rovanperä nousee Toyotan WRC-kuskiksi.

Tommi Mäkisen johtama Toyota-tiimi nimesi keskiviikkona myös kaksi muuta kuskiaan rallin MM-sarjaan – Sebastien Ogierin ja Elfyn Efansin.

Uutiset olivat karuja Jari-Matti Latvalalle, joka on toiminut Toyotan kuskina kolmen viime kauden ajan. Latvalan vakipesti Toyotalla päättyy, mutta hän suunnittelee ajavansa joitakin MM-ralleja myös ensi vuonna.

Viime kaudella Rovanperä ajoi Skodalla WRC Pro2 -luokan mestariksi. Ogier on kuusinkertainen maailmanmestari, joka ajoi viime kaudella Citroenilla MM-sarjan kolmanneksi. Evans siirtyy Toyotalle Fordilta.

Rovanperä luonnollisesti hehkutti tuoretta sopimustaan Toyotan kanssa maasta taivaisiin.

– Luulen, että kenen tahansa rallikuskin tavoite on saada World Rally Car -paikka (WRC), ja nyt se mahdollisuus tulee minulle, Rovanperä hehkutti Toyotan tiedotteessa.

– On ollut hienoa nähdä, miten Tommi (Mäkinen) luotti minuun jo silloin, kun testasin autoa ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten. Ja nyt on hienoa olla täysin osa tallia.

Rovanperä ennakoi, että ensi kausi pitää sisällään hänen osaltaan runsaasti haasteita. Suomalaisen pitää opetella uusi auto ja kalenteriin tulevat uudet rallit.

Rovanperä täytti lokakuun ensimmäisenä päivänä 19 vuotta. MM-sarjan nuorin WRC-osakilpailuvoittaja on Jari-Matti Latvala, joka juhli vuonna 2008 Ruotsin rallin voittoa 22 vuoden ja 313 päivän ikäisenä.

Rovanperä ei itse ainakaan julkisesti aseta tavoitteita vielä pilviin.

– Varmasti alussa kyse on siitä, että opettelen auton ja vauhdin ja kaikki muut niiden mukana tulevat asiat.

Myös Meeke jäi ilman paikkaa

Latvalalle viime kausi Toyotan ratissa oli vaikea. Hän jäi MM-sarjassa seitsemänneksi, kun tallikaveri Ott Tänak voitti maailmanmestaruuden. Latvalan kauden parhaat esitykset olivat kaksi kolmossijaa, Jyväskylän ja Saksan MM-ralleissa.

Latvalan tapaan Toyotan kuskikolmikosta tippui Kris Meeke, joka ajoi viime kaudella MM-sarjan kuudenneksi.

Rovanperää on viety Toyotan rattiin jo kesäkuusta asti. Tuolloin brittilehti Motorsport News julkaisi uutisen Rovanperän tallipaikasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut