Jalkapallon naisten MM-kisat 2023 Australiaan ja Uuteen-Seelantiin - Urheilu - Satakunnan Kansa

Australia ja Uusi-Seelanti järjestävät yhdessä jalkapallon MM-kisat 2023

Sydneyn oopperatalon seiniin heijastettiin kuvaesitys naisten MM-kilpailuista samana päivänä, kun vuoden 2023 kisaemännyydestä äänestettiin.

25.6.2020 21:38

Zurich

Australia ja Uusi-Seelanti emännöivät jalkapallon naisten MM-kisoja kesällä 2023. Australian ja Uuden-Seelannin hakemus voitti torstaina kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan viimeisen vaiheen äänestyksessä Kolumbian hakemuksen äänin 22–13.

–  Hakuprosessi oli todella kilpailullinen. Haluamme kiittää molempia osapuolia mainitsemisen arvoisesta työstä. Hakemukset olivat todella hyvin valmisteltuja, Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino kiitteli BBC:n mukaan.

Vuoden 2023 MM-kisoissa pelaa ensimmäistä kertaa 32 joukkuetta. Aiemmin joukkueita on ollut mukana 24. Australian ja Uuden-Seelannin jalkapalloliittojen mukaan kahdeksasta alkulohkosta neljä pelataan Australiassa ja neljä Uudessa-Seelannissa. Loppuottelu pelataan Sydneyssa.

Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään ensi kertaa kahden maanosaliiton yhteisvoimin. Australia on jalkapallokartalla osa Aasiaa ja Uusi-Seelanti Oseaniaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: