Mestarien liigan lohkovaihe pelataan tällä kaudella ilman pohjoismaalaisia joukkueita? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mestarien liigan lohkovaihe pelataan tällä kaudella ilman pohjoismaalaisia joukkueita? Alle 40-prosenttinen Rosenborg viimeinen valttikortti

Norjalainen Rosenborg yrittää pitää Pohjoismaiden jalkapallomainetta yllä Mestarien liigassa.

21.8.2019 13:02

Päivän urheilullisesti mielenkiintoisin kamppailu käydään Kroatian Zagrebissa, missä Rosenborg yrittää puolustaa pohjoismaalaisia värejä taistelussa Mestarien liigan viimeisistä lohkovaiheen paikoista.

Päivän kiinnostavin peli

Kaikki muut pohjoismaalaiset joukkueet ovat Rosenborgia lukuun ottamatta jo ulkona Mestarien liigan tämän kauden lohkovaiheen otteluista.

Rosenborgillakin on itseään vahvempaa Dinamo Zagrebia vastaan melkoinen altavastaajan asema karsintojen finaaliparissa. Avausottelussa Zagrebissa kotijoukkue Dinamo on noin 60-prosenttinen suosikki ja jatkoonkaan Rosenborgilla ei kotivahvuudestaan huolimatta ole kuin vajaan 40 prosentin saumat.

Sinänsä Rosenborg on tämän kauden karsintapeleissä ollut jopa yllättävän hyvä, sillä Mariborin ja BATEn pudottamisia kuuluu arvostaa.

Valitettavasti Dinamo Zagreb on vielä luokkaa noitakin joukkueita kovempi kanto kaskessa. Myös vireensä osalta zagrebilaiset ovat Rosenborgin kannalta ikävän kovassa lennossa. Kaikki pelit huomioiden Dinamon tappioton putki on jo 12 ottelun mittainen (saldo 9-3-0 maalit 26-5).

Rosenborg ja myös Dinamo Zagreb ovat olleet tämän kauden karsintapeleissään molemmat melko runsasmaalisia, ja vaikka näin tärkeissä otteluissa avausosa yleensä onkin normaalia tarkempaa pelaamista, löytyvät tämän ottelun parhaat pelivalinnat runsasmaalisuuksien puolelta. Ottelu alkaa kello 22.

Päivän paras vetovihje

Varsinaisesti ylikertoimiset tapaukset katosivat tämän päivän listalta Veikkauksen pudotettua Prestonin pitkään voimassa ollutta 2,65-toppia (kohde 5324) 2,40-tasolle. Myös saman ottelun ”molemmat joukkueet tekevät maalin” oli pitkään ylikertoiminen 1,90-tarjouksella. Nykyinen 1,85 (kohde 2759) on siinä kategoriassa yhä rajatapaus.

Toinen siinä ja siinä tapaus on Cardiff–Hudds-ottelun alle 2,5 maalia kertoimella 1,70 (kohde 2621). Arvioni tälle vähämaalisuudelle on 57 prosenttia.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 58/108, palautusprosentti 100.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos