Lewis Hamilton oli ylivoimainen – Valtteri Bottas sai hitaan lähdön - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lewis Hamilton oli ylivoimainen – Valtteri Bottas sai todella hitaan lähdön: ”Se oli aika huono kilpailu”

Lewis Hamilton oli ylivoimainen ykkönen Hungaroringilla. Max Verstappen ajoi ulos jo autojen saapuessa lähtöruudukkoon, mutta pääsi mukaan ja ajoi toiseksi. Aikasakon saanut Kimi Räikkönen oli 16:s.

Lewis Hamilton oli voitokas Unkarissa.

19.7.2020 22:08

Odotettu ja tuttu tulos. Siinä autourheilun kuninkuusluokan formula ykkösten kauden kolmas osakilpailu tiivistettynä.

Unkarin gp sujui alusta loppuun paalupaikalle ajaneen Mercedeksen Lewis Hamiltonin komennossa, mikä ei taatusti yllättänyt ketään lajia seuraavaa.

Sunnuntainen voitto oli Hamiltonille jo uran kahdeksas Hungaroringilla. Kuusinkertainen maailmanmestari on voittanut Unkarissa aiemmin vuosina 2007, 2009, 2012, 2013, 2016, 2018 ja 2019.

– Meillä oli hyvä vauhti ja täydellinen strategia. Kaksi viimeistä kilpailua ovat olleet minulle fantastisia, ja meidän on pidettävä tilanne samanlaisena, Hamilton sanoi kisan jälkeisessä voittajahaastattelussa.

Ykkössijan tuomien 25 pisteen sekä kilpailun nopeimmasta kierroksesta saadun yhden bonuspinnan ansiosta brittikuski siirtyi myös MM-sarjan kärkipaikalle ohi tallikaverinsa Valtteri Bottaksen.

Kauden avauskilpailun voittanut suomalainen johti MM-sarjaa kuuden pisteen erolla ennen Unkarin gp:tä. Kisan jälkeen ero on Hamiltonin hyväksi viisi pistettä.

Bottaksen startti kisaan oli murheellinen. Hän nytkähti kakkosruudustaan liikkeelle jo ennen lähtövalojen sammumista, pysähtyi ja putosi lähdön jälkeen kuudenneksi.

– Se oli aika huono kilpailu, jos ollaan rehellisiä. Hävisin sen startissa, kun menetin monta sijoitusta ja se teki kisastani vaikean, Bottas kertasi kisan jälkeen.

– Reagoin ratissani sammuneeseen valoon. En tiedä, mikä se oli, mutta reagoin siihen lähtövalojen sijaan.

Bottas kipusi katastrofialun jälkeen pikku hiljaa ylöspäin. Hän ajoi kisan puolivälistä lähtien säännöllisesti nopeimpia kierroksia repien eroa Racing Pointin Lance Strolliin.

– Taistelin Maxin kanssa loppuun saakka, mutta kierrokset loppuivat kesken, Bottas sanoi.

Hän jäi lopulta Verstappenin taakse kolmanneksi. Verstappen on kakkossijasta paljon velkaa tallilleen.

Hollantilaisen kilpailu sai dramaattisen käänteen jo ennen alkamistaan. Verstappen nimittäin ajoi ulos radalta kierroksella, jolla kuljettajat olivat vasta siirtämässä autoja lähtöruudukkoon.

Hänen autonsa etusiipi irtosi kolarissa ja vasen kylki sai kolhuja, mutta tallin mekaanikot tekivät kovan tempun saadessaan menopelin starttikuntoon ennen kisan alkua.

Seitsemännestä ruudusta startannut Verstappen ylisti mekaanikkojaan ennen palkintopallille nousua.

– Olen erittäin tyytyväinen kakkossijaan, koska luulin, etten kilpaile tänään. Toiseksi sijoittuminen tuntui sen jälkeen kuin voitolta, Verstappen sanoi.

Viimeisestä eli 20. lähtöruudusta kilpailuun startanneen Alfa Romeon Kimi Räikkösen kisan alkua väritti viiden sekunnin aikarangaistus, jonka suomalainen sai oltuaan lähtöruudukon ulkopuolella.

Räikkönen sijoittui lopulta 16:nneksi. Hän on kolmen osakilpailun jälkeen yhä pisteittä MM-sarjassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: