Tour de Ski: Therese Johaug hyytyi viimeiseen ylämäkeen - jätettiin yhteislähtökisassa neljänneksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Therese Johaug hyytyi viimeiseen ylämäkeen – vaikeuksissa ollut norjalainen jäi yhteislähtökisassa neljänneksi

Therese Johaug oli yllättävissä vaikeuksissa Tour de Skillä naisten 10 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähtökisassa.

Therese Johaug on yhä Tourin ylivoimainen voittajasuosikki, sillä norjalainen on häikäisevän hyvä loppunousussa.

3.1.2020 15:43 | Päivitetty 3.1.2020 15:48

Johaug kaatui ensimmäisessä isossa laskussa, mutta pääsi nopeasti jatkamaan matkaa. Pientä kompurointia oli myös toiseksi viimeisessä nousussa.

Suurempi ongelma oli norjalaistähden vaatimaton suksi, joka ei toiminut laskuosuuksilla. Pitokaan ei näyttänyt olevan paras mahdollinen.

Lopulta Johaug hyytyi viimeiseen ylämäkeen ja jäi neljänneksi. Voiton vei loppukirissä Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Johaug jäi voittajasta 6,2 sekuntia.

Johaug kärsi jo aiemmin tappion Tourin normaalimatkoilla, kun Ingvild Flugstad Östberg vei loppukirissä voiton neljännellä etapilla Johaugista 10 kilometrin takaa-ajossa. Östbergin taistelu voitosta suli perjantaina lopun sauvarikkoon.

Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen eivät kestäneet perjantaina terävimmän kärjen vauhdissa. Niskanen oli 12:s, Kyllönen 16:s. Niskasen ero kärkeen oli puoli minuuttia, Kyllösen minuutin luokkaa. Vilma Nissinen oli 38:s.

Johaug jatkaa Tourin yhteiskisan kärjessä. Östberg on toisena, 19 sekuntia perässä. Sijalla 12 oleva Niskanen on paras suomalainen. Hän on jäänyt kärjestä reilut kolme minuuttia.

Miesten 15 kilometrin yhteislähtö perinteisellä tyylillä kisataan perjantaina klo 16.15 alkaen.

Tour de Ski jatkuu lauantaina perinteisen tyylin sprinteillä Val di Fiemmessä ja huipentuu sunnuntaina Alpe Cermisin loppunousuun.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos