Kaisa Mäkäräinen avasi MM-kisat: iso pettymys, jäi kauas taakse - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kaisa Mäkäräiselle iso pettymys MM-avauksessa – Norjan supertähdeltä karmea sulaminen, voitto maannaiselle

Kaisa Mäkäräinen jäi kauas kärjestä MM-kisojen pikakisassa.

14.2.2020 17:29

Ampumahiihdon MM-kisat käynnistyivät henkilökohtaisten kilpailujen osalta naisten 7,5 kilometrin pikakisalla Italian Antholzissa.

Kaisa Mäkäräinen ei onnistunut nousemaan kärkisijoille perjantaina. Tämän kauden heikot pikakisat saivat jatkoa, kun suomalaistähti jäi sijalle 40. Maailmanmestaruuden vei Marte Olsbu Röiseland. Norjalainen päihitti puhtaasti ampuneen USA:n Susan Dunkleen 6,8 sekunnilla.

Palkintokorokkeella nähtiin Dunkleen lisäksi toinenkin yllätys, kun pronssimitalin nappasi Tshekin Lucie Charvatova. Eroa Röiselandiin oli 21,3 sekuntia.

Mäkäräinen lähti kisaan loppupään ryhmän kanssa, kun taas useat voittajasuosikit lähtivät aiemmin.

Ensimmäinen makuuammuntapaikka osoittautui vaikeaksi monille tähtihiihtäjille. Muun muassa Norjan Tiril Eckhoff ja Italian Lisa Vitozzi ampuivat kaksi ohilaukausta.

Eckhoffin kisa meni täysin reisille. Toisella ammuntapaikalla hän täräytti hurjat neljä ohikutia. Se antaa surkeat lähtökohdat myös sunnuntain takaa-ajoon.

Viimein tuli Mäkäräisen vuoro makuuammunnassa. Siinä kaksi laukausta painui ohi taulusta, ja suomalainen lähti kiertämään sakkokehää.

Palkintopallille olisi vaadittu puhdasta ammuntaa toiselta paikalta. Siinä Mäkäräinen ei onnistunut – tuloksena oli jälleen kaksi sakkokierrosta. Neljän pummin myötä kärkisijat saattoi unohtaa.

– Tänään oli aika haastava tuuli tuolla makuulla. Pystyyn ei vaikuttanut niin paljon. Tein toisella paikalla siirtoja, mutta silti meni toiselta puolelta neljäs laukaus ohi.

– Pienet muutokset kestävät kisan sisällä, mutta en ollut tarpeeksi noheva. En voi syyttää olosuhteita, vaan sitä, etten osannut käyttää sitä oikein, Mäkäräinen sanoi Ylelle kisan jälkeen.

Valmistautuminen oli hankala.

– Ei ole oikein palautuminen sujunut, yö oli tosi levoton. Jalat olivat kisassa ihan OK.

Muista suomalaisista Mari Eder avasi kisan vahvasti, kun makuuammunnassa tuli vain yksi ohilaukaus. Pystypaikalla tapahtui jotain, kun pelti rytisi neljästi. Eder tipahti sen myötä pohjalle, sijalle 68.

Suvi Minkkinen oli 80:s.

Kaisa Mäkäräisen saldoksi jäi kahdelta ammuntapaikalta yhteensä neljä sakkokierrosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: