Kärppien hirmuvahvistus aloittaa kakkosketjussa – Veikkaus reagoinut liikaakin Junttilan paluuseen? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kärppien hirmuvahvistus aloittaa kakkosketjussa – Veikkaus reagoinut liikaakin Junttilan paluuseen?

Päivän peli on jääkiekon SM-liigan HIFK-Kärpät. Julius Junttila tekee tänään paluun Kärppiin välivuoden jälkeen.

Julius Junttila palaa SM-liigaan. Kuva toissakauden keväältä.

17.10.2019 15:06

Illan HIFK–Kärpät-ottelun seurattavin asia on kolminkertaisen Suomen mestarin Julius Junttilan paluu kärppänuttuun. Junttila pelasi viimeksi Kärpissä kaudella 2017–2018 voittaen tuolloin liigamestaruuden ohella myös joukkueensa runkosarjan sisäisen pistepörssin tehoilla 13+39=52. Pudotuspeleissä syntyi samalla kaudella niin ikään hurjat pinnat 8+6=14.

Sittemmin Junttila kokeili siipiään sekä KHL:ssä (Sibir) että SHL:ssä (Växjö), mutta menestys ei seurannut pelaajaa niihin sarjoihin. Tänään Junttila palaa Kärppiin nimellisessä kakkosketjussa yhdessä Michal Kristofin ja Aku Rädyn kanssa.

Etenkin Kristofille Junttilan paluusta toivotaan boostia, sillä joukkueen viime kauden kolmanneksi tehokkain (9+30) pelaaja on tällä kaudella edelleen 0+0-kiikaritehoissa.

Kärpille kokonaisuudessaankin maalintekovoiman lisääntyminen on tarpeen, sillä joukkue ei hyvistä tuloksistaan huolimatta ole hyökkäyspelissään loistanut.

HIFK:lle kausi on ollut toistaiseksi hankala. Maalipaikkatilastojen mukaan sen pitäisi olla sarjataulukossa aivan jossain muualla kuin häntäpäässä. Paniikkia joukkueessa ei kuitenkaan ole havaittavissa, ja nousua voikin vielä ainakin tässä vaiheessa helpolla ennakoida. Ehkä juuri edellisen TPS-pelin kääntäminen viimeisessä erässä oli se tarvittava itseluottamusruiske kohti parempaa.

Huomionarvoista tämän illan ottelussa on myös HIFK:n selvästi Kärppiä helpompi rasitustilanne. Peli on Kärpille jo neljäs seitsemään päivään, kun taas HIFK on saanut keskittyä tähän otteluun optimaalisesti neljällä lepo/harjoitusvuorokaudella.

Kaiken tämän jälkeen HIFK:n menestykset ovat kautta linjan parhaita pelivalintoja tähän otteluun. Maistuvin tapaus on suora 60-minuutin voitto kohteesta 7819 kertoimella 2,45. Arvioni tälle on 41 prosenttia.

Peli alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Torstain parhaaksi pitkävetohauksi nostan Traktorin venymisen ainakin tasapeliin Vitjazin vieraana (kohde 8803, kerroin 1,88). Traktoria kuuluu edelleen Dinamo Riika-tappiostakin huolimatta pitää tuloksiaan parempaa peliä tällä hetkellä pelaavana joukkueena. Sen pelitapa ei ole omimmillaan suurena suosikkina – kuten se joutui Riikaa vastaan olemaan.

Alkukauden kohujoukkueen Vitjazin menossa on alkanut näkyä hyytymisen merkkejä; viidestä viime pelistä se on hävinnyt kolme. Pelinkuvallisesti juuri tässä ottelussa Traktorin pelitapa pääsee oikeuksiinsa sen pystyessä kyttäämään puolustusmuurissa vastaiskun paikkoja. Vaikka Veikkaus on kertoimissaan hieman muuta markkinaa oikeammassa tässä ottelussa, jää Traktor selvästi parhaaksi pelivalinnaksi. Ottelu alkaa kello 19.30.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 72/139, palautusprosentti 96

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos