Nousija MuSan viides tila ylittää tavoitteet - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nousija MuSan viides tila ylittää tavoitteet – voitolla porilaiset jättivät EIF:n taakseen

MuSa voitti EIF:n 1–0. Porilaisten maalin teki Juho Montola.

5.10.2019 19:35

Musan Salaman sijoittuu kauden 2019 Ykkösessä sijalle viisi. Teoriassa joukkue voi vielä nousta neljänneksi, mutta käytännössä näin ei tapahdu. Sijoitus on nousijajoukkueelle upea, ja se ylitti niin seuran kuin pelaajienkin omat tavoitteet.

– Olen todella ylpeä koko joukkueesta. Ja koko seurasta, valmentaja Ville Ulanen aloittaa lehdistötilaisuuden ylpeänä.

MuSa on juuri voittanut EIF:n lukemin 1–0 (1–0) ja jättänyt tammisaarelaiset lopullisesti taakseen.

MuSan loppusyksy on ollut vaikea hienon kesän jälkeen, sillä joukkue oli ennen ottelua kuntopuntarissa (viisi viimeistä ottelua) sarjan viimeisellä sijalla. Ja on sitä yhä edelleen. Taiki Kagayaman lähto Kokkolaan on varmasti yksi merkittävä asia.

Ensimmäisellä puoliajalla EIF oli kentällä hieman hallitsevampi osapuoli, mutta MuSa iski hienon voittomaalin ottelun 39. minuutilla. Yokochi Takanorin puolenvaihto tavoitti Juuso Rantalan. Laadukas keskitys tavoitti maalin eteen kiiruhtaneen Juho Montolan, joka puski vastustamattomasti kotijoukkueen voittomaalin.

Noin vuosi sitten MuSan suurimpia sankareita oli Ronald Karlsson, joka upotti ratkaisevan rangaistuslaukauksen nousukarsinnoissa GBK:n verkkoon. Kuluneen kauden ovat pilanneet erilaiset loukkaantumiset. Karlsson pelasi EIF:ä vastaan vasta kauden toisen 90-minuuttisen.

– Tänään oli taisteluottelu. Vaikutti siltä, että me halusimme voittaa enemmän. Maalipaikkoja ei paljon ottelussa ollut, Karlsson analysoi lyhyesti.

Tällä hetkellä hän katsoo luottavaisena eteenpäin. Vammat ovat taakse jäänyttä elämää.

– Tavoitteemme oli kuudes sija ja paransimme vielä siitä. Aika nappiin mennyt kausi. Ja olisi voinut mennä vielä paremmin ilman loukkaantumisia.

”Rolle” nähdään myös ensi kaudella valkoisessa paidassa, sillä hänellä on voimassa oleva sopimus tulevalle kaudelle.

– Samalla draivilla vaan eteenpäin. Toki en sitä vielä sen enempää ole miettinyt.

Valmentaja Ulanen oli henkisesti tärkeään voittoon poikkeuksellisen tyytyväinen.

– Lähtötilanne oli se, että olimme aikaisemmin hävinneet vastaavat ottelut 1–3 ja 1–5. Nyt pidimme nollan. Tämä kertoo siitä, että olemme opiskelleet ja pelaajat ovat oppineet.

MuSa järjestää ensi viikolla tryout-tapahtuman uusille pelaajille. Mukaan on ilmoittautunut jo 21 pelaajaa lähinnä alasarjoista. Seura odottaa lisää ilmoittautumisia tulevalla viikolla, sillä Kakkonen tuli päätökseensä suurimmilta osin kuluvana viikonloppuna.

Porin stadionilla nähdään vielä kerran jalkapalloa tällä kaudella. U21 EM-karsinnoissa kohtaavat Suomi ja Tanska maanantaina 14. lokakuuta kello 19 alkavassa ottelussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: