Nooralotta Neziri kirii ennätysvauhtiin: ”Eroa oli vain sadasosa kolmossijaan” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nooralotta Neziri kirii ennätysvauhtiin: ”Eroa oli vain sadasosa kolmossijaan”

Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske kohtaavat tiistai-iltana Turussa. Arkistokuva viime vuodelta.

1.2.2020 15:43 | Päivitetty 1.2.2020 15:56

Reetta Hurske oli 60 metrin aidoissa kolmas kauden kotimaisella kärkiajalla 8,02 Kansainvälisen yleisurheiluliiton halliturnauksen kilpailussa Saksan Karlsruhessa. Nooralotta Neziri oli finaalissa kuudes hyvällä ajalla 8,03.

Neziri ja Hurske tavoittelevat molemmat 60 metrin aitojen Suomen ennätyksen rikkomista. Molemmat juoksivat viime talvena aikaan 7,97.

Nezirin mukaan tavoite oli rikkoa Suomen ennätys jo Karlsruhessa.

– Eikä se kauas jäänyt. Finaalissa parilla ensimmäisellä aidalla meillä ottivat kädet yhteen Cindy Rolederin kanssa, mutta loppu tuli hyvin. Harmittaa kuitenkin, että olin kuudes, kun olisin yhtä hyvin voinut olla kolmas. Erot olivat nyt niin pienet, vain sadasosa kolmossijaan, Neziri kertaili.

– Kauden aloitukseksi nämä juoksut menivät tosi hyvin. Tässä on nyt tulossa hyviä kisoja, joiden aikana uskon, että SE menee, ja kun MM-hallit on siirretty, hallikaudesta tulee sopivan lyhyt. Keväälle jää hyvin aikaa valmistautua olympiakisoihin.

Karslruhen 60 metrin aitojen finaalin voitti Dohan MM-kisojen 100 metrin aitojen nelonen Nigerian Tobi Amusan ennätyksellään 7,84.

Hurske ja Neziri kohensivat finaalissa aikojaan alkueristä. Hurske oli omassa alkuerässään neljäs ja meni jatkoon ajalla 8,07. Neziri oli oman alkueränsä kolmas ajalla 8,06.

Annimari Korte oli kilpailun ensimmäisessä alkuerässä viides halliennätyksellään 8,11. Hän oli ensimmäinen, joka putosi finaalista. Kortteen aiempi ennätys oli toissa vuonna juostu 8,29.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut