EIF:n Ollila katkaisi MuSan voittoputken: ”En oikein tiedä, mitä tapahtui toisella puoliajalla” - Urheilu - Satakunnan Kansa

MuSalle selvänumeroinen tappio – porilaisten voittoputki päättyi: ”En oikein tiedä, mitä tapahtui toisella puoliajalla”

MuSa sai tuijotella jälleen EIF:n tuuletuksia.

3.8.2019 20:19 | Päivitetty 3.8.2019 20:21

Musan Salaman kolmen ottelun voittoputki katkesi tylysti jalkapallon Ykkösessä Tammisaaressa lauantaina, kun kotijoukkue EIF löi toisella puoliajalla tulostaululle 5–1-lukemat. EIF:n vyörytystä tahditti Käpylan Pallon kasvatti, vasen laitahyökkääjä Akseli Ollila, joka iski ottelussa neljä maalia.

Maalittoman avausjakson jälkeen MuSa sai toiselle puoliajalle vielä hienon alun japanilaiskärki Takanori Yokochin vietyä vieraat Samuli Virtasen syötöstä heti 46. minuutilla 1–0-johtoon. Sen jälkeen peli kääntyi totaalisesti ja alkoi Ollilan show.

Ollila teki kaksi maaleistaan rangaistuspotkuista, jotka aiheuttivat MuSan Juho Montola ja Samuli Virtanen. Samalla Montolan korttitili tuli täyteen ja TPS-laina huilaa seuraavan MuSan ottelun, joka sattuu sopivasti olemaan juuri ”Tepsiä” vastaan.

– Joskus peleissä tulee useampikin pilkku, joista hyökkääjän on helppo laittaa palloja sisään. Edellisen kerran olin tehnyt samassa ottelussa neljä maalia juniorina KäPassa. Pelitilannemaalini tulivat paikoista, joista pitikin tehdä osumia, kuittasi EIF:n Ollila onnistumisensa.

Ollila oli tehnyt Ykkösen aikaisemmilla 16 kierroksella yhteensä kolme maalia, joten laitahyökkääjälle osui melkoinen nappipäivä juuri MuSaa vastaan.

MuSan valmentaja Ville Ulanen ei lähtenyt selittelemään joukkueensa notkahdusta Antti-Pekka Pihlaisen ja ja Taiki Kagayaman poissaoloilla. Ulanen kuitenkin vahvisti, että japanilaisen siirto KPV:hon on sinetöity.

– Taikin pääsy liigaan oli hieno asia sekä hänelle itselleen että myös seuralle. Tämä on kuitenkin joukkuepeli, jossa yksilöt pääsevät välillä esille, ja Taiki on ollut tällä kaudella se meidän pelaaja, Ulanen sanoi.

Ei selityksiä

Joka tapauksessa MuSan puolustuslinjassa oikealla puolella Pihlaisen paikalla pelannut 17-vuotias Joonas Lakkamäki joutui melkoiseen pyöritykseen EIF:n Ollilan toimesta.

MuSan maalivahti Tomi Mikkelssonia ei voi takaiskuista pahemmin syyttää, vaan hän piti numerot sentään suhteellisen siedettävinä. Tosin ensimmäinen puoliaika oli kaiken kaikkiaan vielä erittäin tapahtumaköyhä.

– En oikein tiedä, mitä tapahtui toisella puoliajalla. Joku vain meni pieleen. Tämä oli meiltä heikko peli, etenkin toinen puoliaika, Mikkelsson mietti.

EIF:n viidennen ja viimeisen maalin viimeisteli John Fagerström.

– Ensimmäinen puoliaika oli aika mitäänsanomaton molemmilta joukkueilta. Toisella puoliajalla nostimme Virtasta ylemmäksi ja vaihdoimme alakerrassammekin hieman ryhmitystä.

– Kaikki näytti nopean johtomaalimme ansiosta mainiolta, mutta sen jälkeen vastustaja pelasi yksinkertaisesti hyvin. Kaikki kunnia EIF:lle, enkä ala selitellä, että olisi pitänyt tehdä sitä tai tätä, Ulanen kiteytti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: