Porin Pyrinnön Tommi Ruoholle kultaa ja hopeaa sulkapallon Viron GP:stä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porin Pyrinnön Tommi Ruoholle kultaa ja hopeaa sulkapallon Viron GP:stä

Tommi Ruoho otti kultaa nelinpelistä ja hopeaa kaksinpelistä.

30.9.2019 18:26

Porin Pyrinnön Tommi Ruoho saavutti kultaa ja hopeaa Tallinnassa viikonloppuna pelatussa Viron GP–sarjan ensimmäisessä osakilpailussa. Ruoho pelasi kilpailun toiseksi korkeimmalla tasolla ja menestyi erinomaisesti kaksinpelissä ja nelinpelissä.

Kaksinpelin alkulohkon Ruoho voitti ylivoimaisesti. Kaikki kolme ottelua todella nopeasti suoraan erin 2–0, yksikään peli ei kestänyt yli 25 minuuttia. Välierästä tuli suomalaisten kohtaaminen, kun verkon toiselle puolelle asettui nelinpelipari Eero Kiiski. Tasaisesta toisesta erästä huolimatta Ruoho jatkoi finaaliin pistein 21–13, 24–22.

Loppuottelukin oli kokonaan sinivalkoinen, kun vastustajaksi selvisi Jaakko Mäenpää. Tiukan kolmieräisen ottelun ja kultamitalin voitti lopulta Mäenpää pistein 20–22, 21–9, 22–20.

Nelinpelissä pari Ruoho/Kiiski voitti alkulohko-ottelunsa helposti erin 2–0. Loppuottelussa virolais-suomalainen pari Alan Heinluht/Iiro Koivula pystyi pitämään toisen erän tasaisena, mutta kultamitalit jaettiin Ruoholle ja Kiiskelle ilman erätappioita 21–9, 21–19.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: