Leo-Pekka Tähti teki sopimuksen Venäjälle - Urheilu - Satakunnan Kansa

Leo-Pekka Tähti teki sopimuksen Venäjälle – ”Ensi talvena minulla on aika vapaat kädet”

Leo-Pekka Tähti pelaa kakkoslajiaan pyörätuolikoripalloa ensi talvena Venäjällä. Kuvassa Tähden vieressä oleva Jesus Romero Martin siirtyy porilaisen kanssa samaan seuraan.

2.7.2019 14:09

Viisinkertainen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti on viettänyt viime vuosina talvensa Espanjassa.

Fuengirolassa majapaikkaansa pitävä Tähti on saanut harjoitella hyvissä oloissa Malagassa. Samalla hän on pelannut Espanjan pyörätuolikoripallon pääsarjassa Velez-Malagan riveissä.

Tähti kertoi jo keväällä, että pelit Espanjassa saattavat ainakin tällä erää olla ohi. Porilaista oli kosiskeltu Venäjän pääsarjassa pelaavaan pietarilaiseen Nevski Allianceen.

– Venäjälle lähdetään, Tähti vahvistaa nyt.

Velez-Malagan johtoporras olisi halunnut pitää Tähden yhä Espanjassa. Heille sopi myös se, että porilainen liittyy joukkueeseen vasta toiselle sarjakierrokselle, kunhan parayleisurheilun MM-kisat Dubaissa ovat ohi. MM-kisat ovat poikkeuksellisen myöhään, vasta 7.–15. marraskuuta.

Niinpä Tähti ei tyrmännyt heti jatkoaan, vaikka hän haikailikin Espanjasta kotiin.

Käytännössä tilanne ratkesi, kun Tähti keskusteli uudeksi pelaajavalmentajaksi nimetyn kokeneen britin Ademola Orogbemin kanssa.

– Hän totesi, että ei sano ei, mutta ei pidä sitä hyvänä asiana, jos tulen joukkueeseen niin myöhään. Sen jälkeen päätös oli helppo, Tähti kertoo.

Tuttu seura, tuttu pelikaveri

Nevski Alliance on Tähdelle tuttu seura, sillä porilainen pelasi pietarilaisten riveissä myös vuosikymmenen alussa.

Tähti saa Pietariin myös tutun joukkuekaverin. Espanjan maajoukkueessa pyörätuolikoripallon paralympiahopeaa voittanut Jesus Romero Martin siirtyy niin ikään Velez-Malagasta Nevskiin.

Venäjällä sarjatoiminta on turnausmuotoista. Tähti ehtii ensimmäisen kerran mukaan joulukuussa.

Turnauksina pelattavan sarjan ansiosta Tähti tekee itään pelimatkoja, mutta ykköslajiaan ratakelausta hän voi harjoitella kotonaan Porissa. Todennäköisesti edessä on harjoittelumatkoja myös Espanjaan. Ensi vuoden päätähtäin on Tokion paralympialaisissa, jotka saattavat olla porilaisen huiman uran eräänlainen loppuhuipennus.

– Ensi talvena minulla on aika vapaat kädet. Venäjällä tasokaan ei ole aivan niin kova kuin Espanjassa, joten siellä tuntee, että on oikeasti jotain annettavaa joukkueelle.

Nevski Alliancen ohjelmassa on myös europelejä, kun se yrittää selviytyä maanosan toiseksi kovimpaan seurajoukkueturnaukseen. Niissä peleissä taso luonnollisesti kovenee.

Tähden tämän kesän kilpailukausi ratakelauksessa jatkuu jo keskiviikkona Tampereen GP-kisoissa. Siellä hänen ohjelmassaan on 100 metrin kilpailu.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos