Jace Whitingin, 19, ovet aukesivat jo yliopistoon, mutta urheilu-unelma saa luvan odottaa – NBA:han tähtäävä yhdysvaltalainen saarnaa nyt Porissa ja opettaa suomalaisille koripalloa: ”Teen täällä työtä kirkolleni ja sitoudun siihen” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Jace Whitingin, 19, ovet aukesivat jo yliopistoon, mutta urheilu-unelma saa luvan odottaa – NBA:han tähtäävä yhdysvaltalainen saarnaa nyt Porissa ja opettaa suomalaisille koripalloa: ”Teen täällä työtä kirkolleni ja sitoudun siihen”

Yhdysvaltalainen Jace Whiting, 19, aloittaa lähetystyönsä Porissa, jossa valmentaa BC Sisun nuoria pelaajia. Suomessa koripalloilija tulee saarnaamaan yhteensä kaksi vuotta. Yhdysvalloissa häntä odotetaan jo Boisen osavaltioyliopiston koripallojoukkueeseen.

Jace Whiting ei tiennyt, minne päin maailmaa hänet lähetettäisiin lähetystyöhön. Paikaksi valikoitui Suomi – ja ensimmäiseksi kaupungiksi Pori.­

28.10.2020 7:00 | Päivitetty 28.10.2020 9:41

Pori

Myötätuulen koulun pukuhuoneessa hymyilee mies, joka osaa vasta muutaman sanan suomea.

Syy heikkoon suomen kielen taitoon on se, että kyseinen mies, Jace Whiting, 19, on asunut Suomessa vasta kymmenisen viikkoa.

Todennäköistä on, että seuraavan lehden haastattelussa Whitingin kielitaito on jo reilusti parempi. Silloin hän ei tosin asu enää Porissa, vaan jossakin toisessa Suomen kaupungissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?