Kolumni: suomalainen urheilu ei ole enää entisellään - Urheilu - Satakunnan Kansa

Huuhkajat otti viimeisen askeleen – suomalainen urheilu ei ole enää entisellään

Kolumni: Positiivisuus on valtava voima, joka on saatu vihdoin kunnolla käyttöön suomalaisessa urheilussa.

15.11.2019 22:32

Suomalaisessa urheilussa on alkanut uusi aikakausi. Lopullisesti.

Jalkapallomaajoukkueen murtautuminen arvokisoihin oli viimeinen askel.

Pelot ja uhkakuvat ovat vaihtuneet laji lajilta, urheilija ja urheilun ystävä kerrallaan haaveisiin ja mahdollisuuksiin.

Matka on ollut pitkä ja raskas. Se on ollut päällystetty tappioilla, viime hetken takaiskuilla, hukatuilla mahdollisuuksilla.

Ne kuuluvat urheilun kuvastoon siinä missä voitotkin, mutta häpeän kulttuurin olikin aika mennä. Se olisi saanut mennä jo kauan sitten, mutta Suomessa kaikki muuttuu hitaasti.

Nyt tilalle on tullut terve itseluottamus, joka kestää jopa epäonnistumisen. Ja juuri siksi suomalaiset onnistuvat, oli kyseessä sitten jalkapallo, jääkiekko, tennis tai ratakelaus.

Teemu Pukki lupasi ennen perjantain ottelua, että Suomi voittaa Liechtensteinin ja menee kisoihin. Näin kävi. Tuskin kukaan olisi vaatinut miestä tilille, vaikka Helsingin ilta olisi päättynyt pettymykseen.

Jääkiekkoilija Kasper Björkqvist oli yhtä luottavainen, vaikka Suomi menetti johtonsa muutama sekunti ennen loppua nuorten MM-finaalissa. "Hoidamme homman jatkoerässä", Björkqvist tuumasi ruotsalaismedialle. Ja Suomi hoiti.

Tavoitteellinen urheilija voi sanoa tavoitteensa ääneen. Jos tavoite ei jollain kerralla täyty, mitä sitten. Turha uhoaminen on tavoitteellisuuden sukulainen, mutta hyvin kaukaista sukua.

Kun suomalaiset pitävät tämän eron selvänä mielessä, hyvin menee jatkossakin.

Positiivisuus on valtava voima, joka on saatu vihdoin kunnolla käyttöön suomalaisessa urheilussa.

Perkele me ollaan hyviä!

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos