Lotta Henttalalla välikirien päivä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lotta Henttalalla hyvä päivä Australiassa: ”Tämä on tärkeä ja hieno voitto meille”

Kuvituskuva.

19.1.2020 17:07

Santos Women's Tour Underin viimeinen etappi ajettiin Adelaidessa kriterium ajona. Lyhyellä kortteliradalla matkaa kertyi 42,5 kilometriä

Trek-Segafredon Lotta Henttala on tällaisissa mittelöissä kuin kotonaan ja häneltä oli lupa odottaa kovaa suoritusta. Tallikaveri Ruth Winder oli kuitenkin kokonaiskilpailun johdossa seitsemän sekunnin marginaalilla. Kun välikireistä oli mahdollista napsia 19 sekuntia, oli Henttalan tehtävä ottaa niitä mahdollisimman paljon ja jättää Winderin takana hengittävät pisteittä.

Henttala voittikin välikirin, ja kun Winder tuli peesissä kolmanneksi saaden sekunteja, oli muiden tallin ajajien tehtävänä enää huolehtia jenkki ehjänä ja pääjoukossa maaliin.

Lopussa nähtiin vielä irtiotto, mutta Winder ja Henttala tulivat maaliin kymmenen sekuntia etapin voittajan perässä. Tällä ei ollut merkitystä lopputulokseen, kun samassa ryhmässä olivat myös muut lähellä kärkeä olevat. Winder voitti kilpailun lopulta viiden sekunnin turvin.

Henttala sijoittui pistekilpailussa neljänneksi. Noormarkkulainen oli loistotuulella kisan jälkeen.

– Tämä on tärkeä ja hieno voitto meille. Nyt hiukan juhlitaan ja jatketaan ensi viikonloppuna Melbournessa, Henttala sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: