Lahdessa tulevana viikonloppuna ajettavissa kuninkuusraveissa koetaan satakuntalaisittain harvinaista herkkua - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kuninkuusraveissa nähdään satakuntalaisittain harvinaista herkkua

2.8.2019 7:00

Lahdessa tulevana viikonloppuna ajettavissa kuninkuusraveissa koetaan satakuntalaisittain harvinaista herkkua. Kuninkuus- ja kuningatarkilpailussa on peräti neljä satakuntalaishevosta, orit A.T. Veeti, Larvan Hurmos ja Rapin Aatos sekä tamma Vieskerin Virva.

2000-luvulla kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin on osallistunut 25 satakuntalaishevosta. Vuosituhannen alkuvuosina 2000–2006 ei suomenhevosten arvostetuimmissa lähdöissä ollut ainuttakaan maakuntamme ravuria, minkä jälkeen joka vuosi yksi tai useampi satakuntalaisravuri on kilpaillut kuninkuus- tai kuningatarkilpailussa.

Kymmenen viime vuoden aikana porilaisen Jouni Miettisen valmentamat hevoset ovat osallistuneet kuninkuus- tai kuningatarkilpailuun 12 kertaa. Viikonloppuna Pinomäestä Lahteen lähtevät Larvan Hurmos ja Rapin Aatos.

Neljä kertaa kuninkuusravien lähes satavuotisen historian aikana ovat satakuntalaistammat saaneet seppeleen kaulaansa. Veikko Kalliosalo palasi seppeleen kanssa Kankaanpäähän Marinkan kanssa vuosina 1967 ja 1969 sekä Sakari Vanha-Rauvola Vipun kanssa Eurajoelle vuosina 1992 ja 1993.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: