Huuhkajat ylsi minimitavoitteeseensa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Huuhkajat ylsi minimitavoitteeseensa – paljon on vielä parannettavaa

Suomi löi EM-karsinnoissa Armenian, seuraavat koitokset odottavat kesäkuussa.

Teemu Pukin kausi on ollut melkoinen menestys. Maaleja on tullut niin seura- kuin maajoukkuepaidassakin.

27.3.2019 17:29

Jerevan

Jerevanissa stadionin pukukoppitiloista marssi tiistai-iltana ulos hyväntuulisia suomalaisjalkapalloilijoita. Pelaajien puheissa paistoi kuitenkin samalla pieni harmistus.

Suomi oli voittanut hetkeä aiemmin miesten EM-karsinnoissa Armenian Fredrik Jensenin ja Pyry Soirin maaleilla 2–0. Samalla päävalmentaja Markku Kanervan miehistö avasi pistetilinsä kuluvissa karsinnoissa, kun takana on kaksi ottelua.

Avauspelissä Italia väänsi Suomen nurin Udinessa. Kolme pistettä kahdesta ensimmäisestä vierasottelusta oli minimitavoite, ja sen osa pelaajistakin toi esille.

Suomalaispelaajien puheita veti voitonriemun keskellä pieneen mollisävyyn muukin kuin Jerevanin kylmä sää ja stadionin lähiympäristön rujous.

Suomi oli pitkiä pätkiä Armenia-ottelusta vaikeuksissa kotijoukkueen nopeiden hyökkäysten kanssa. Kanervan miehistö sortui useisiin harhasyöttöihin ja muihin virheisiin.

–  Täällä voi olla muillakin joukkueilla vaikeaa. Teimme tämän itsellemme vähän vaikeaksi ja olisimme voineet pelata paljon paremmin, hyökkääjä Teemu Pukki tiivisti.

Henkisesti tärkeä voitto

Ottaakseen Italian kaltaiselta jalkapallojätiltä edes tasapelipisteen Suomen on onnistuttava täydellisesti ja jopa ylitettävä itsensä.

Armenian kaltaisia lajin pieniä maita vastaankin Suomi on vaikeuksissa, jos oma peli ei ole täysin uomissaan. Suomen pelaajamateriaalin taso ja laajuus ovat rajallisia.

Suomen kunniaksi on sanottava, että joukkue on Kanervan aikana repinyt voittoja keskinkertaisellakin pelillä.

Armenia-kamppailun voitto ei ollut vääryys, sillä Suomi loi tarvittavat paikat ja piti kotijoukkueen todelliset huipputilanteet melko vähissä.

–  Tämä oli henkisesti tosi tärkeää, sillä nyt pääsemme seuraaviin matseihin voitto alla ja hyvällä fiiliksellä, laitapelaaja Robin Lod tiivisti.

Suomi jatkaa karsintaurakkaansa kesäkuussa kotipelillä Bosnia-Hertsegovinaa ja vierasottelulla Liechtensteinia vastaan. Bosnia-Hertsegovina on laadukas nippu. Liechtenstein-kamppailusta Suomelle kelpaa vain voitto.

Italia lohkon kärjessä

Italia on todennäköisesti lohkossa kahden parhaan joukossa ja etenee ensi vuoden EM-kisoihin. Toisesta EM-lipusta kamppailevat näillä näkymin tiukimmin Bosnia-Hertsegovina, Kreikka ja Suomi.

Bosnia-Hertsegovina pelasi tiistaina Kreikan kanssa 2–2, joten maat veivät toisiltaan pisteitä. J-lohkossa nähtäneenkin runsaasti ristiinpelaamista, vaikka Italia menisi menojaan.

Italialla on kahden kierroksen jälkeen kuusi, Kreikalla ja Bosnia-Hertsegovinalla neljä ja Suomella kolme pistettä. Armenia ja Liechtenstein ovat nollilla.

Karsinnat ovat vasta alkusuoralla. Se lienee kuitenkin selvää, ettei Suomella ole varaa ohipeleihin. Päävastustajia vastaan on tultava nappionnistumisia, eikä materiaali saa kärsiä avainpelaajien loukkaantumissumaa. Muutoin EM-paikka jää karsinnoista haaveeksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut