Telialle tulossa jättikauppa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ruotsalaislehti: Telialle tulossa jättikauppa – hankkii Mestarien liigan lähetysoikeudet

Telia on ostamassa jalkapallon Mestarien liigan lähetysoikeudet Ruotsissa noin miljardilla kruunulla.

Kuvituskuva.

9.4.2020 18:54

Sisältömarkkinaan Bonnier-kaupalla rynnännyt teleoperaattori Telia on hankkimassa jalkapallon Mestarien liigan lähetysoikeudet seuraavaksi kolmeksi vuodeksi, kertoo ruotsalaislehti Dagens Media.

Vuodet 2021–2023 kattavien lähetysoikeuksien hinnan kerrotaan nousevan yli miljardiin kruunuun vuodessa eli noin sataan miljoonaan euroon. Telian sopimus koskee kuitenkin Mestarien liigan lähetysoikeuksia vain Ruotsissa.

Telia kertoi viime vuoden viimeisen neljänneksen tulosraportissaan, että sen hallussa olevien lähetysoikeuksien arvo on 1 990 miljoonaa kruunua eli noin 180 miljoonaa euroa.

Bonnier Broadcasting -kaupan myötä Telian omistukseen siirtyivät tv-kanavat TV4 Ruotsissa, MTV3 Suomessa sekä maksukanavapalvelu C More. Suomessa Mestarien liigaa on näyttänyt C More.

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa jalkapallon Euroopan suursarjaa on näyttänyt toistaiseksi Nordic Entertainment Groupiin (Nent) kuuluva Viasat. Nyt Norjan lähetysoikeudet siirtyvät Egmont-ryhmään kuuluvalle TV2:lle ja Tanskassa ne säilyvät Nentillä. Dagens Median mukaan näin hajautettujen lähetysoikeuksien arvo nousee liki kaksinkertaiseksi edellisjaksosta, jolloin lähetysoikeudet kuuluivat Nentille.

Ruotsissa Mestarien liigan lähetysoikeudet ovat olleet Nentillä vuodesta 1992. Se tarjosi Telialle yhteistyötä, josta Telia kuitenkin on kieltäytynyt.

Telia varoitti maaliskuun lopussa, ettei se tule saavuttamaan tämän vuoden tulostavoitettaan. Sen mukaan koronaepidemia on leikannut mainostuloja tv-puolella ja urheilutapahtuminen peruminen iskee sen maksukanavatuloihin. Samalla Telia ilmoitti, että se leikkaa osinkoaan 2,45 kruunusta 1,80 kruunuun osaketta kohti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut