V-COVID-sovellus kehitteillä – fanit takaisin katsomoon? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Palauttaako uusi sovellus katsojat stadioneille? – Valioliiga kiinnostui brittiläisen teknologiafirman ideasta

Briteissä on kehitteillä koronavirussovellus.

Manchester Unitedin johtoporras toivoo, että Old Traffordin katsomot ovat taas pian täynnä uuden sovelluksen ansiosta.

9.4.2020 20:15

Brittiläinen teknologiafirma on kehitellyt digitaalista ”terveyspassia”, jonka skannaamalla voisi todistaa negatiivisen koronavirustestituloksen ja mahdollisen immuniteetin taudille.

Uusi V-COVID-sovellus on lähtökohtaisesti tarkoitettu terveysviranomaisten käyttöön, sillä sen avulla voitaisiin varmistaa esimerkiksi sairaaloiden hoitohenkilökunnan turvallinen paluu töihin.

Myös Valioliiga on kiinnostunut kyseisestä sovelluksesta, sillä sen avulla fanit voitaisiin mahdollisesti kutsua takaisin stadioneille. Katsomoihin päästettäisiin vain ihmisiä, joiden testitulos on negatiivinen tai joilla on jo immuniteetti taudille.

Manchester Unitedin johtoportaaseen kuuluva Mike Farnan kommentoi asiaa Daily Mailille.

– Olemme jo keskustelleet asiasta hallituksen kanssa, olemme keskustelleet asiasta terveysviranomaisten kanssa, olemme keskustelleet asiasta korkeimpien tahojen kanssa. Hallitus on epätoivoisesti etsimässä mekanismia, jonka me voimme nyt tarjota heille. Se voisi toimia kaikilla elämän osa-alueilla, joista urheilu on yksi, Farnan sanoo.

Sovellus ei kuitenkaan ratkaise sitä ongelmaa, että terveydenhuollon ammattilaisten pitää edelleen tehdä varsinainen testi, jonka tulos vain kirjataan sovellukseen. Ja itse testaaminen on ollut toivottoman hidasta.

Britannian hallitus on luvannut, että huhtikuun loppuun mennessä testejä pystytään tekemään 100 000 päivässä. Tiistaina testattiin vielä vain 14 006 ihmistä 24 tunnin aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut