Suomen olympiakomitea aloittaa yt-neuvottelut - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suomen olympiakomitea aloittaa yt-neuvottelut

Lomautustarve on toteutuessaan kestoltaan enintään 60 päivää.

Timo Ritakallio on Suomen olympiakomitean puheenjohtaja.

1.4.2020 16:40

Suomen olympiakomitean hallitus päätti tiistain kokouksessaan käynnistää yhteistoimintaneuvottelut. Syynä on tietenkin koronaviruspandemia, joka tiedotteen mukaan näkyy ”työn vähenemisenä ja taloudellisina menetyksinä”.

Yt-neuvotteluissa tarkastellaan lomautustarvetta, joka on toteutuessaan kestoltaan enintään 60 päivää. Yt-neuvottelut koskevat Suomen olympiakomitean koko henkilöstöä.

Olympiakomitea toistaa tiedotteessaan jo aiemmin julkistamansa tiedot: koronavirusepidemian taloudelliset menetykset liikunnalle ja urheilulle ovat vähintään 81 miljoonaa, seuratoiminnalle yli 40 miljoonaa euroa.

Summat perustuvat Olympiakomitean 18.–19. maaliskuuta toteuttamaan kyselyyn.

– Elinvoimainen seuratoiminta on suomalaisen liikunnan ja urheilun kivijalka. Yli 10 000 seurassa liikkuu ja urheilee yli 1,1 miljoonaa suomalaista. Emme voi antaa poikkeustilanteen tuhota tämän elinvoimaisen seurakentän toimintaedellytyksiä, Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio sanailee tiedotteessa.

– Liikunta- ja urheiluyhteisö on vedonnut urheiluministeriin ja esittänyt hätäapupaketin rakentamista. Toivomme, että asiassa edetään ripeästi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos