Koronavirus lykkää Karhu-viestin ensimmäistä kertaa syksyyn – Yyterin maraton aiotaan yhä juosta toukokuussa: ”Nyt sillä on ollut kysyntää” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Koronavirus lykkää Karhu-viestin ensimmäistä kertaa syksyyn – Yyterin maraton aiotaan yhä juosta toukokuussa: ”Nyt sillä on ollut kysyntää”

Raumalta ei juosta Poriin vielä huhtikuun alussa, vaan vasta syyskuun tienoilla.

Tämän vuoden Karhu-viestiin on ehtinyt ilmoittautua 98 joukkuetta. Tämä kuva on vuodelta 2016.

13.3.2020 16:27

Pori

Satakunnan perinteinen kevään merkki eli Karhu-viesti juostaan tänä vuonna vasta syksyllä.

Karhu-viesti oli alun perin tarkoitus juosta tuttuun tapaan huhtikuun alussa, mutta tapahtuma päätettiin siirtää koronavirustilanteen takia.

Porin Kuntoilijoiden puheenjohtaja Kari Virtanen kertoo, että päätös Karhu-viestin siirtämisestä lyötiin lukkoon perjantaina.

– Harmittavaa tällainen, mutta näin nyt joudumme tekemään, Virtanen sanoo.

Suomen hallitus antoi torstaina suosituksen, jonka mukaan kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet tulisi perua toukokuun loppuun saakka koronavirustilanteen takia.

Virtanen sanoo, että Karhu-viestin väkimäärä olisi kaikkine joukkueineen ja niiden huoltajineen voinut kasvaa liian suureksi hallituksen suositukseen nähden.

– Emme halunneet ottaa riskejä ja huonoa mainetta itsellemme.

Uusi yritys syksyllä

Karhu-viestiä ei kuitenkaan peruta tältä vuodelta, vaan se siirtyy elo–syyskuun tienoille. Myös osallistumiset siirtyvät automaattisesti tapahtuman uuteen ajankohtaan.

– Ilmoittautuneet sanoivat, että älkää vain jättäkö tapahtumaa kokonaan tänä vuonna väliin, joten kuuntelimme myös heitä. Rauman päässä ei ole esteitä, mutta uusi päivämäärä riippuu Karhuhallin varaustilanteesta, Virtanen kertoo.

Karhu-viesti juostiin ensimmäisen kerran vuonna 1978. Tapahtuma on aina ennen juostu keväällä. Nyt kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tapahtuma pidetään syksyllä.

Porin Kuntoilijoiden toinen keväinen juoksutapahtuma Yyterin maraton aiotaan sen sijaan järjestää suunnitellusti.

Yyterissä on tarkoitus kilpailla 9. toukokuuta – eli vielä sinä aikana, kun hallituksen torstaiset suositukset ovat näillä tiedoin voimassa.

Porin Kuntoilijat aikoo siksi rajoittaa osallistujien määrää, jottei se kasva liian suureksi.

– Siitä tapahtumasta pyrimme pitämään kiinni. Maratoniin aikoo osallistua moni huippujuoksija, koska meillä on yksi Suomen nopeimmista reiteistä, Virtanen sanoo.

Myös Yyterin maraton on perinteinen juoksutapahtuma. Tämä kuva otettiin toukokuussa 2010.

Päivämäärää ei siirretä

Yyterin maraton on Virtasen mukaan vetänyt vuosittain noin 200 juoksijaa. Tänä vuonna kysyntää on ollut tavallista enemmän, koska juoksutapahtumia perutaan pääkaupunkiseudulla, jossa osallistujamäärät ovat liian suuria.

– Joudumme lyömään osallistujamäärään katon. Onko se sitten 250 vai 300 juoksijaa, sitä ei ole vielä päätetty, Virtanen sanoo.

Maratonin järjestämistä helpottaa Virtasen mukaan se, että kymmenen kilometrin matkan, puolimaratonin ja maratonin juoksijat aloittavat urakkansa porrastetusti.

– Porukkaa ei siis ole niin paljon koolla yhtä aikaa. Kymmenen kilometrin juoksijat ehtivät saamaan palkintonsa ja käymään pesulla ennen kuin seuraava ryhmä tulee maaliin, joten väkimäärästä ei tule ongelmaa.

Yyterin maratoniin on näillä näkymin osallistumassa muun muassa Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää, joka on edustanut Suomea monissa kansainvälisissä kilpailuissa.

– Jarkko otti juuri tänään yhteyttä ja haluaa tulla maratoniin. Hän alitti EM-kisarajan viimeksi Porissa ja tulee nyt koettamaan samaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: