SKA Pietarilla tänään mahdollisuus karata tavoittamattomiin - Jokereille tarjolla enää konferenssin kolmossijaa? - Urheilu - Satakunnan Kansa

SKA Pietarilla tänään mahdollisuus karata tavoittamattomiin - Jokereille tarjolla enää konferenssin kolmossijaa?

Jori Lehterä on parantanut otteitaan samaan tahtiin joukkueensa eli SKA Pietarin kanssa.

20.2.2020 13:50

Päivän pelivalinta on KHL:n SKA Pietari – Torpedo-ottelu.

Päivän kiinnostavin peli

SKA Pietari sai pelinsä toimimaan kevään mahdollista Gagarin-cupin tavoittelua ajatellen juuri oikealla hetkellä. Tammikuun ensimmäisessä ottelussaan se hävisi Jokereille Helsingissä nöyryyttävästi 0–6. Senjälkeisistä 15 pelistään SKA on voittanut 13 ja on koko sarjan kovavireisin joukkue. Eikä pelkästään tuloksiltaan, vaan myös peliltään. Joukkueen luistelu- ja pelitilannenopeus ovat parantuneet huomattavasti alkukaudesta.

SKA:n suomalaisista etenkin Jori Lehterä on parantanut samaan tahtiin joukkueensa kanssa – viimeiseen kymmeneen peliin on syntynyt kahdeksan tehopistettä.

SKA:lle tämäniltainen peli Torpedoa vastaan on siinä mielessä merkittävä, että voitolla tästä se varmistaisi jo nyt Bobrov-divisioonan voittonsa ennen sunnuntaista pahimman kilpakumppaninsa Jokereiden kohtaamista Helsingissä.

SKA onkin tänään ottelussaan Torpedoa vastaan erittäin suuri suosikki sekä oman toimivan pelinsä että Torpedon vaisuuden takia. Huomionarvoista on, että Torpedo on hävinnyt kahdeksasta viimeisestä matkapelistään kuusi. Keskinäisen kohtaamisen Torpedo on voittanut Pietarissa edellisen kerran vuonna 2015.

Näistä lähtökohdista SKA on tänään lopullisen voiton osalta – se riittää sille varmistamaan divisioonansa voiton – noin 82-prosenttinen tapaus.

Ottelu alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Torstain paras pitkävetohaku tulee Eurooppa liigan ottelusta Frankfurt – RB Salzburg. Sekä Frankfurt että Salzburg perustavat pelinsä hyökkäyksen varaan ja ovat äärimmäisen runsasmaalisia joukkueita. Omissa sarjoissaan – Frankfurt Saksan Bundesliigassa ja Salzburg Itävallan liigassa – joukkueiden over-lukemat esimerkiksi 2,5 maalin linjalla ovat lähinnä käsittämättömiä.

Frankfurtin peleistä 73 prosenttia on päättynyt yli 2,5 maalin tulokseen, ja Salzburgin osalta lukema on peräti 84 prosenttia!

Vaikka näiden kaksiosaisten Euro-pelien avausosat ovat tilastojen mukaan keskimääräistä vähämaalisempia, tätä ottelua ei vain pysty lähestymään vähämaalisuusnäkökulmasta. Kummankaan joukkueen puolustus ei vain pysty pitämään kurissa toisen vahvaa hyökkäystä.

Kohteen 2859 ”molemmat joukkueet tekevät maalin” kerroin 1,43 tuntuu matalalta mutta on tuollaisenakin niukka ylikerroin arviolla 71 prosenttia.

Ottelu alkaa kello 20.00.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 18/22/154 prosenttia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: