Kevin Magnussen: Valtteri Bottas sai paikan Mersulla, koska Rosberg lopetti - Urheilu - Satakunnan Kansa

F1-kuski latasi: Valtteri Bottaksella kävi valtava tuuri – ”Sai paikkansa Mercedeksellä vain, koska Rosberg lopetti viime hetkellä”

Kevin Magnussen pitää sattuman osuutta suurena F1-kuljettajien urapoluissa.

Kevin Magnussen pitää Valtteri Bottasta esimerkkinä siitä, että sattuma saattaa avata mahdollisuuden kärkitalleissa.­

17.9.2019 17:07

Haasin tanskalaiskuljettaja Kevin Magnussen sanoi saksalaiselle Auto, Motor und Sport -lehdelle, että sattumalla on suuri rooli F1-maailmassa.

Magnussen on formula ykkösissä edustanut McLarenia, Renault’ta ja Haasia ja pohti lehden haastattelussa, että keskikastin tallien edustaminen on henkisesti raskasta, koska ennen kisaa tietää, että voittaminen on mahdotonta.

Jokainen kuljettaja luonnollisesti haluaa kärkitalliin, mutta Magnussenin mukaan hyvien suoritusten lisäksi täytyy vain toivoa, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Tanskalaisen mielestä Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas on tästä hyvä esimerkki.

– Valtteri sai paikkansa Mercedeksellä vain, koska (Nico) Rosberg lopetti viime hetkellä. Hän (Bottas) ansaitsee paikkansa, mutta hän tarvitsi tämän sattuman. Muuten hän ei välttämättä olisi koskaan voittanut osakilpailua. Hänen tarinansa osoittaa, että ura riippuu asioista, joita ei voi hallita tai joihin ei voi vaikuttaa omilla suorituksilla, Magnussen sanoi.

Nico Rosberg voitti maailmanmestaruuden vuonna 2016. Kauden viimeinen kisa ajettiin tuolloin marraskuun lopussa, ja joulukuun alussa Rosberg ilmoitti lopettavansa mestarina.

Magnussen linjaa tavoitteekseen GP-voitot ja maailmanmestaruuden. Tanskalainen kuitenkin harmittelee, että hänen mielestään kuninkuusluokassa kuljettajien vaikutus lopputuloksiin jää tallien muiden resurssien jalkoihin.

– Kaikki muut tekijät ovat tärkeämpiä kuin me kuljettajat. Me 20 kuljettajaa olemme muutaman kymmenyksen sisällä, emme kahden sekunnin. Siinä on kyse autosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?