Narukerä ei nöyristele kaudenavauksessaan: ”Kaikki on paremmin kuin kertaakaan aiemmin urani aikana” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Narukerä ei nöyristele kaudenavauksessaan: ”Kaikki on paremmin kuin kertaakaan aiemmin urallani”

Narukerän kapteeni Esa Oksanen pelaa sunnuntain kotiavauksessa jälleen Botniaa vastaan.

22.11.2019 9:43

Porin Narukerä on pelannut säännöllisesti Bandyliigan pudotuspelejä, mutta menestysvuosista on vierähtänyt jo aikaa.

Varkauden vieraspelistä perjantaina alkavalla kaudella 2019-20 porilaisjoukkue aikoo muuttaa tilannetta. Ylimielisyyteen ei ole varaa, mutta Kerä ei pyydä anteeksi olemassaoloaan.

– Päävalmentaja Jani Raukko kysyi maanantaina fiiliksiäni, ja sanoin silloin, että kaikki on nyt paremmin kuin kertaakaan 11 vuotta kestäneellä urallani, Narukerän varakapteenina toimiva Jere-Henrik Koivula linjaa.

Se on paljon sanottu.

Kerän pelaajahankinnat ovat tarjonneet valmennukselle lisää vaihtoehtoja pelitapaan. Tärkeimmät kohdat ovat edelleen ennallaan, mutta varsinkin keskikentällä Raukon johtamalla valmennusryhmällä on mahdollisuus reagointiin.

– Pitkien pallojen heittely ei ole koskaan kuuluneet meidän tyyliimme, mutta nykytilanteessa pystymme hyökkäämään monipuolisemmin ja luottamaan pallovarmuuteemme. Rinat Shamsutov ja Esa Oksanen ovat isossa roolissa pelinrakentelussamme, Raukko kertaa.

– Jaakko Hyvönen saa täällä suuremman pallollisen vastuun, mikä tekee hyvää hänen uralleen. Pääsimme harjoittelemaan terveenä ja kaikin puolin suunnitellusti, ja saimme pelaajille pääkoppaan tunteen, että pystymme puolustamaan huippujoukkueitakin vastaan.

Raukko ei epäröi viedä eteenpäin suunnitelmia, jotka ovat olleet olemassa hänen pestinsä alusta asti. Nuorison esiinmarssi on toteutunut osittain pakotetusti, mutta myös harkitusti.

Päävalmentaja linjasi kauden avausottelussa pelaavan maalivahdin.

– Vuonna 2000 syntynyt Santeri Rantanen pelaa perjantai-illan ottelussa Varkaudessa. Luotamme häneen täysin ja tarjoamme ykkösmaalivahdin paikkaa harjoituskauden esitysten perusteella. Nuorten sisäänajoon kiinnitettiin huomiota heti alussa, eikä sitä voi tehdä muuten kuin antamalla vastuuta.

– Meillä on ensimmäistä kertaa kunnollinen kilpailutilanne maalilla, jolloin valmennuksen täytyy olla hereillä jokaisen vireestä. Yhtä hyvin voi laittaa Joni Rintalan tai Esko Kuusamon pelaamaan.

Narukerä on asettanut tavoitteensa korkealle, Bandyliigan välieriin.

– Tarkoitus on ottaa viime kaudesta askel eteenpäin. Akilles on suosikki numero yksi, samoin Veiterä ja Kampparit ovat aina vahvoja.

– Meidän pelaamisemme lähtee puolustuksesta, jotta omissa soi mahdollisimman vähän. Siihen on koko joukkueen sitouduttava, tai ei pääse pelaamaan, Raukko kiteyttää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: