Jakob Ingebrigtsen ja Muktar Edris: Etiopialaisjuoksija teki härski tempun ja lähetti kylmät terveiset vanhalle veriviholliselleen – Norjan ihmeveljeksille viiltävä tappio - Urheilu - Satakunnan Kansa

Etiopialaisjuoksija teki härskin tempun ja lähetti kylmät terveiset vanhalle veriviholliselleen – Norjan ihmeveljeksille viiltävä tappio

Jakob Ingebrigtsen katkesi maalisuoralla. MM-kultamitalisti Muktar Edris kuittailee yhä Mo Farahille.

Jakob Ingebrigtsen (vas.) ja Muktar Edris kävivät pienimuotoisen käsirysyn kesken 5 000 metrin kilpailun.

30.9.2019 22:11

Doha

– Jos Jakob ja Filip ovat kahdella viimeisellä kierroksella kärkiryhmässä, ainakin toista heistä on erittäin vaikea voittaa. Silloin toimimme, kuten Team Ingebrigtsen toimii.

Näin ilmoitti Henrik Ingebrigtsen ennen Dohan MM-kisojen 5 000 metrin kilpailua.

Isoimman veljen ilmoitus piti kutinsa siihen asti, kunnes Jakob katkesi maalisuoralla. Filip toimi pikkuveljelleen siipimiehenä, kunnes jätti kisan kesken puolitoista kierrosta ennen maalia. Latu oli auki Jakobille, mutta 19-vuotiaan veto ei sittenkään riittänyt mitaleille, vaikka sekä Henrik että isä Gjert olivat asiasta liki varmoja.

Kuudenneksi nitkahtanut Jakob juoksi 13.02,93, mikä jää vain 90 sadasosaa omasta ennätyksestä. Hän otti koneestaan luultavasti maksimikierrokset irti.

Viimeisen naurun sai kahden vuoden MM-finaalin tapaan Etiopian Muktar Edris, 25, (12.58,85).

Hän kävi kisan aikana hellenkoukkuna ja pukkasi Jakobia kylkeen kyynärpäällään. Tilannetta edelsi kaksikon kontakti.

Kisan jälkeen Edris lähetti härskit terveiset vanhalle veriviholliselleen Mo Farahille: hän laittoi kädet päänsä päälle sydämen muotoiseen asentoon. Se oli somalialaisbrittiläisen juoksijan tavaramerkkituuletus.

Edris sai Lontoossa 2017 kotiyleisön raivoisat vihat niskaansa, kun hän ensin nöyryytti Farahia radalla vitosen kisassa ja heti perään imitoimalla tämän tuuletusta.

Norjalaiset poistuivat Dohan Khalifa-stadionilta tyylikkäämmin: kolmanneksitoista päätynyt Henrik kannatteli sipannutta pikkuveljeään Jakobia. Voipunut Jakob näytti kameramiehille peukkua.

Toiseksi juoksi Etiopian Selemon Barega ajalla ja kolmanneksi Kanadan Mohammed Ahmed.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: