Seefeldin dopingskandaalin hiihtäjät paljastivat, miten huijasivat testeissä – joivat kisojen jälkeen runsaasti suolavettä ja käyttivät tunnettua peiteainetta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Seefeldin dopingskandaalin hiihtäjät paljastivat, miten huijasivat testeissä – joivat kisojen jälkeen runsaasti suolavettä ja käyttivät tunnettua peiteainetta

Seefeldin dopingskandaalin osalliset käyttivät myös kasvuhormonia.

Karel Tammjärv sai Seefeldin MM-kisojen jälkeen neljän vuoden kilpailukiellon ja lopetti uransa.

9.4.2020 22:23

Seefeldin MM-kisoissa kärähtäneet maastohiihtäjät, Viron Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu sekä Kazakstanin Aleksei Poltoranin käyttivät veridopingin lisäksi myös kasvuhormonia.

Virolaismedian mukaan tämä selviää Kansainvälisen hiihtoliiton keskiviikkona julkaisemista raporteista.

Kolmikosta jokainen sai tammikuussa neljän vuoden kilpailukiellon. Tuolloin ei kuitenkaan puhuttu muusta kuin veridopingista.

Lisäksi Postimees-lehden mukaan hiihtäjät myönsivät huijanneensa dopingtesteissä valmentaja Mati Alaverin ohjeiden mukaan.

Hiihtäjät sanoivat, että he pyrkivät peittämään kiellettyjen aineiden käytön juomalla kisojen jälkeen runsaasti suolavettä ja käyttämällä peiteaineena albumiinia. Tämä myös onnistui.

Tallinnan yliopiston professorin Kristjan Portin mukaan suolaveden ideana on, että keho tuottaa vähemmän virtsaa kuin normaalisti. Albumiini puolestaan on jo vuosikymmeniä ollut tunnettu dopingin peiteaine.

Seefeldin dopingskandaalissa huomionarvoista onkin ollut, että huijaaminen ei paljastunut dopingtesteissä vaan viranomaisten tutkinnan jälkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut